Mitä kannattaa katsoa alesta?

Taas se on täällä – ALE. Nyt on mahdollisuus tehdä todellisia löytöä, sillä vaatekauppa ei ole sujunut kevät-kesäsesonkina aivan toivotulla tavalla. Mutta mitäs sieltä kannattaisi etsiä?

Ikuisuusohjeeksi voin antaa: osta alennettuun hintaan sellaista, jota normaalihintaisena et edes harkitsisi – eli laadukkaampaa kuin tavallisesti. Unohda huonolaatuiset vermeet. Niistä ei kannata maksaa edes muutamaa euroa, koska ne eivät todennäköisesti kestä pesua tai käyttöä.

Alusasut ovat myös sellaisia, joita on hyvä haalia aletangoilta ja -koreista, jos koko on sopiva. Vääränkokoiseen ei parane haksahtaa.

Jotkut jalkaystävälliset kengät ovat myös hyvät ostolistalle. Jos kengät puristavat jo kaupassa, unohda ne – käytössä ne puristaisivat vieläkin enemmän.

Entä jos ajatellaan muoti-ilmiöitä, mitä olisi hyvä katsastaa – alennettuun hintaan?

alevinkit.-jame,-jakku-ja-h

Kietaisujakku on hyvä hankinta, koska sillä päivität myös syksyn työilmeesi. Leveähelmainen, kuviollinen hame, joka ulottuu polvien alle ja on tehty kevyestä kankaasta, on hyvä asu kesähelteillä ja sopivan yläosan kanssa myös töissä. Leveälahkeiset housut ovat ihan must. Lomalla ja vielä loman jälkeenkin ohuesta puuvilla- tai viskoosikankaasta tehdyt, yöasumaiset housut ovat huolettomat, mutta siistit.

alevinkit,-takit

Reilu, pitkä takki on edelleen muotia ensi syksynä. Jos sellaisen löydät alesta, tartu siihen.

alevinkit,-huivi-ja-takakap

Kesävermeistä etsiskele puseroa tai mekkoa, jossa on tavallista avonaisempi takakappale. Olemme pitkään kietoneet kaulaamme jättihuiveja. Muotinäytöksissä on jo jonkin aikaa nämä paksut huivit unohdettu ja korvattu ne kapealla huivilla, jonka voi solmia vaikka rusetille.

Onnea ale-metsästykseen!

Kaisa

Kommentit (2)
 1. Olisiko ehdottaa Hämeenlinnan seudulta paikkaa mistä löytäisin isolle miehelle:
  – perusvalkoinen paitapusero, paksua puuvillaa, sellaista vanhanaikaista, puuvillasatiinilakanaa muistuttavaa
  – perusmustat ohutta kangasta mustt suorat housut

  Mies on 197cm pitkä ja painaa arviolta 145kg, kengänkoko 48…52 riippuen mitoituksesta.

  Paitaa ja farkkua olen nyt onnistuneest löytänyt.
  Yleensä ongelma on että ns. läskikoot ovat selänpituuden/hihojen pituudelta lyhyet.
  Ja asiaa ei juuri auta, että joudun lahjomaan/kiristämään ja huijaamaan miehen sovittamaan vaatteita.

  1. Kaisa Virtanen
   3.7.2016, 17:40

   Hei Mari, nyt heitit pahan kysymyksen. Valitettavasti en tunne Hämeenlinnan kauppavalikoimaa niin tarkkaan, että pystyisin tarkasti sanomaan liikkeiden kokovalikoimaa. Muistan menneisyydestä pari erikoisliikettä sieltä eli Laakso ja Valiomies, mutta tosiaan en tiedä niiden kokovalikoimaa.

   Sitä vastoin Helsingistä pystyisin mainitsemaan muutaman liikkeen: Mr. Big (Itis ja Citycenter, myös Tampereella ja Vantaalla sekä nettikauppa mrbig.fi) ja Itiksessä on myös Dressmann XL -kauppa.

   Lahdessa on isoihin miesten (ja naisten) kokoihin erikoistunut Aretha & Big Oliver (Hämeenkatu, Lahti). Forssassa Forssan Poika.

   Onnea etsintään!
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *