Mitä päälle rapujuhliin?

Rapujuhlat tiedossa? Mitä ajattelit pukea päällesi?

Saimme Sinin kanssa kutsun rapujuhliin. Siinä vaiheessa keskustelimme, miten näihin tilaisuuksiin pukeudutaan. Jotkut ovat sitä mieltä, että rapujuhlissa ravut ovat punaisia, ja vieraat pukeutuvat muuhun väriin. Toisten mielestä vieraillakin olisi hyvä olla jotain punaista – rapujen kunniaksi.

Kumpaan koulukuntaan sinä kuulut?

Vietän vähintäin yhdet rapujuhlat vuodessa, useimpina vuosina tätä useammat. Tähän saakka olen sonnustautunut johonkin muuhun väriin kuin punaiseen ja niin nytkin puin päälleni mustan luottovaatteen. Samoin Sini oli sonnustautunut tuttuun, tummaan väriin.

Tässä pukeutumiseen liittyvässä asiassa olen sallivalla kannalla, toisin kuin joissakin muissa. Tärkeintä on, että vaate ei ole liian arkinen ja rento, ja fiilis on korkealla.

Entä sitten huulipuna? Pitäisikö laittaa vai tyytyä huulikiiltoon? Sekin on kaksipiippuinen juttu. Mikä tahansa huulipuna ei pysy siistinä rapujen imeskelyn yms. sellainen vuoksi. Hyvä pohjustus ja kestopuna ovat ainut edes kohtuullinen ratkaisu, jos käytät punaa. Toinen vaihtoehto on meikata silmät näyttäviksi ja sipaista huulikiiltoa huuliin.

Hyviä rapujuhlia!

Kaisa

Kuvat 1: Rapujuhlat ovat alkusyksyn mieluisa kohokohta.

Kuva 2: Punainen kokonaisuus Ivan Grundahl

Kuva 3: Kiiltoa ja mattaa by Malene Birger -tyyliin

Kuva 4: Tumma mekko on hyvä tausta värikkäälle rapukaulurille, Veronica B Vallenes

Kommentit (2)
 1. Västerbottenin rapujulissaolin puekutunut mustaan, tulin työpäivän asussa ja ohjelmassa oli ollut varastojen penkomista yms. joten mitään kovin juhlavaa ei edes päällä ollut.

  Vuosittaisissa rapujuhlissa, joihin olen osallistunut pukukoodina on ollut casual ja ”jotain punaista”, joka vaihteli punaisesta t-paidasta punaiseen ruusuun hiuksissa. Ihan kokopunainen olisi liikaa.

  1. Kaisa Virtanen
   1.9.2015, 21:21

   Hei Lumo, kiitos kommentistasi. Tumma väri oli hyvä tuohon iltaan, koska tiedossa oli kokkailua ja tilaisuus oli töiden jälkeen, suoraan töistä.

   Tietysti, jos rapujuhlissa on pukukoodi, sitä noudatetaan.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *