Miten tehdä ylettömän aikaisesta aamulennosta inhimillinen?

Laskin, että kesäloman jälkeen minulla on ollut 39 matkapäivää. Jotkut lähdöistä ovat olleet lähes epäinhimillisen aikaisin. Entäpä jos seuraavan aikaisen lähdön edeltävän yön viettäisi lentokenttähotellissa?

Olen huomannut, että nykyisin kärsin hyvin aikaisista lähdöistä, kun pitää herätä klo 4. Nukun yön katkonaisesti lähinnä koiranunta. Sitten ensimmäinen matkapäivä menee yleensä horteessa. Ja jos olen työmatkalla, monet niistä ovat sellaisia yhden päivän reissuja eli aamulla aikaisin lähtö ja illalla viimeisellä koneella paluu. Sehän on ihan tappoa. Kuitenkin perillä pitäisi olla skarppi ja hoitaa työt ilman koomaa.

Hyvät yöunet takaavat, että seuraavana päivänä ei ole ihan horroksessa. Jos lento on epäinhimillisen aikaisin, yö lentokenttähotellissa on hyvä vaihtoehto kotinukkumiselle, ylettömän aikaiselle heräämiselle ja kalliille taksimatkalle. Kuva Scandic Helsinki Airport -hotellista.

Entäpä jos seuraavalla kerralla sallisin itselleni pienen ylellisyyden ja varaisin hotellihuoneen vaikkapa lentokentän T2-terminaarin vieressä olevasta Scandic Helsinki Airportista? Voisin mennä lentokentälle alkuillasta paikallisjunalla ja nauttia hotellin ravintolassa kevyen illallisen. Illallista tarjoillaan klo 23.00 saakka. Tosin minä söisin alkuillasta, jotta yöunet eivät kärsisi myöhäisestä ruokailusta. Sitten aikaisin nukkumaan.

Scandic Helsinki Airportissa tarjoillaan varhaisaamiainen klo 3.30-6.00 ja koko aamiainen klo 6.00-9.30. Ihanaa, kun siellä voi kuitekin saada varhaisaamiaisen jo todella aikaisin! Silloin ei tarvitse lähteä kentälle tyhjällä vatsalla.

Jos kentällä pitää olla klo 6, riittäisi, että lähtisin hotellista ehkä 10 minuuttia ennen. Hotellista voi kävellä terminaaliin katettua jalkakäytävää pitkin. Silloinhan saisin nukuttua ihan kunnon yöunet. Uskon, että perillä en olisi ihan puoliunessa, vaan virkeänä. Kaiken lisäksi säästäisin menomatkan taksimaksun, koska voisin tulla hotelliin paikallisjunalla.

Scandic Helsinki Airport -hotellissa on valoisat kylppärit.
Hotellin aulassa olevassa ravintolassa voi nauttia ruuasta.
Nautimme maukkaan kalakeiton hotellin ravintolassa.

Vaikka pääsimme tutustumaan Scandic Helsinki Airport -hotelliin loppukesästä, kun hakusessa oli kuvauspaikka, en jostain merkillisestä syystä tajunnut, että ilman muutahan minun olisi kannattanut varata huone taannoiselle Amsterdamin-matkalleni, joka oli just sellainen yhden päivän työmatka aikaisine aamu- ja myöhäisine iltalentoineen. Nyt kyllä muistan tämän!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *