Juhannus lähestyy – miten aiot pukeutua?

Me naiselolaiset vietämme toisistamme poikkeavat juhannukset: Siniä taitaa houkuttaa luonto, ja Kaisa luottaa kaupunkiin. Miten sitten pitäisi ottaa mukaan, jos kotipihasta poistuu, kun säät ovat mitä sattuvat?

Kaisa: Vietän juhannuksen Helsingissä – ihan omasta halusta. Tytär ystävineen menee mökille. Vietimme aikoinaan lähes aina (paitsi kurjilla säillä) perhejuhannusta mökillä. Nyt leskivuosina olen viihtynyt kaupungissa.

Nautin siitä, että voin piipahtaa vaikkapa jollain terassilla tai sitten vain pysytellä omalla pihalla. Viime vuonna kävimme serkkuni kanssa Allas Poolilla, edellisenä vuonna olimme Löylyssä. Emmekä kumpanakaan vuonna todellakaan olleet yksin liikkeellä. Molemmilla kerroilla terassit ovat olleet aivan täynnä.

Koska olen vilukissa, joudun ehkä tänäkin vuonna sonnustautumaan ”turvavaatteeseeni”, kevytuntuvatakkiin. Ehkä myös Balmuirin kapea kashmirhuivi on tarpeen. Jos sää kuitenkin on lämmin, pukeudun Designers Remix -mekkooni ja nappaan mukaan Balmuirin babyalpakkaviitan. Siihen on hyvä kietoutua ja se lämmittää riittävästi. Koska sääennusteet näyttävät epävakaisuutta, on varmaan syytä napata mukaan myös sateenvarjo. Enhän halua kastua.

Kaisan ”turvavaate” on kevytuntuvatakki, jota voi täydentää Balmuirin kapealla huivilla.

 

Koska juhannussuunnitelmat ovat vielä ns. vaiheessa, voi olla, että tyydyn omalla pihalla nautiskeluun.

Olenpa kotipihalla tai terassilla, en tarvitse hyttysmyrkkyjä tms. Sitä vastoin laukussani on kesällä aina aurinkosuojavoide. Eihän sitä tiedä, jos vaikka aurinko kuitenkin hellisi ihoa.

Designers Remix -mekko on sopivan kesäinen, jos sää on lämmin – ja voinhan tarvittaessa kietoutua Balmuir-viittaan.

 

Sini: Olen tainnut viettää vain yhden juhannuksen kaupungissa elämäni aikana. Luonto vetää puoleensa tänäkin vuonna. Vuosien myötä olen minäkin koonnut omat luottotuotteeni. Katselen aina kaiholla kuvia, jossa iloinen porukka juhlahepenissään viettää lämmintä ja tyyntä juhlaa. Koska olen yleensä vesien äärellä, tuuli puhaltaa. Olen usein myös yksi viimeisimmistä juhlijoista ja tiedän, että kesäyö voi olla kylmä.

Hassua, että hellekauden jälkeen pakkaan edelleen mukaan villavaatteita ja toppiksen. Aina voi vähentää!

 

Mukaan siis lähtevät: Pellavapaita- ja housut, sandaalit ja espadrillot, kevytuntsikka, jonka taskuihin sujautan käsineet ja villasukat. Kokeilkaapas, kun kesäyö viilenee, mutta varpaita palelee, niin villasukat vain jalkaan ja tanssimaan sukkasillaan rantahietikolle. Käsineet lämmittävät myös yllättävän paljon.

Vuosia sitten Moko:sta ostamallani lierihatulla on kaksi tärkeää tehtävää: helteellä se suojaa kasvoja auringolta, sateella pitää silmälasit kuivina! Kun teen hattuun kukkakranssin, siitä tulee varsin näyttävä juhla-asuste.

Se ja jo monta juhla- ja arkipäivää  maailmalla ja kotona kokenut, lähes peiton kokoinen Balmuirin huivi toimivat hyvin myös silloin, kun aurinko päättääkin yllättäen vallata taivaan ja pukata lämpöaaltonsa. Huivista tulee  nimittäin oikein hyvä hellemekko!

Koska olen optimisti-pessimisti, taskuista löytyy aurinkosuoja, aurinkolasit, hyttysmyrkky ja muutaman euron hintainen kirkas sadetakki.

Tervetuloa juhannus, me olemme valmiit!

Mitkä ovat sinun luottotuotteitasi vai pärjäätkö ilman niitä?

Kaisa ja Sini

PS Tämä EI OLE kaupallinen yhteistyö, Balmuirit on ostettu omalla rahalla jo silloin, kun yritys vasta aloitteli menestystaivaltaan.

Kommentit (1)
  1. Tuleva exä
    23.6.2018, 09:26

    Asu vapaa eikä edes pakollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *