Muistatko ensimmäiset meikkisi?


Ricils-kakkumaskara, Tokalon-meikkivoide ja Revlon-huulipuna. Näillä muutamalla meikillä aloitin meikkaamiseni.

Muistelimme Sinin kanssa ensimmäisiä meikkejämme ja meikkikokemuksiamme.

Kaisa: Aloitin meikkaamisen nykyajattelun mukaan myöhään: vasta 15-vuotiaana. Olin teatterissa avustajana. Siellä Lalla, meikkaaja-kampaaja, viritti minut esityskuntoon. Olipa minulla joskus jopa irtoripset, sellaiset nauhassa olevat, joista näki kilometrin päähän niiden olevan tekoripset. Sitä ennen en ollut meikannut. Siitä se meikkaaminen ”siviilissäkin” sitten alkoi, tosin ensin vasta viikonloppuisin. Eihän sitä kouluun sentään…

Ricils-kakkumaskara, ihan niin kuin muutkin kakut, olivat kamalia pöpöpesiä – tai ainakin niiden harjat. Eiväthä kaikki aina ”jaksettu” kostuttaa harjaa hanan alla, vaan kostuttivat sen syljellä. Taisin joskus itsekin syyllistyä tähän. Yäk! Nyt ihan inhottaa pelkkä ajatuskin.

Meikkivoiteen levityskin oli mitä sattui. Leukapielissä oli rajat, eikä sävykään ehkä ollut se ideaali. Emme olleet nähneet edes unta nykyisistä unelmanohuista meikkivoiteista, jotka sulautuvat ihon väriin.

Vähitellen meikkipussiini kerääntyi muutama tuote, joihin koululaisen rahat riittivät. Niitä käytiin ostamassa Sokokselta tai jos oikein hyvin oli rahaa, paikallisesta Fifi-kempparista. Muistan vieläkin sen kempparin tuoksun. Aah!

Sini: Ensimmäinen meikkini, ehkä 14-vuotiaana, oli Arcancilin kakkumascara, jonka ostin kotimme alakerrassa olleesta kemikaliosta. En sylkenyt ripsiväriin, vaan minulla oli kampauspöydällä pieni sininen munakupppi, johon laitoin vettä ennen meikkaamista. Ripsiväriä levitin paljon, tönkköripset olivat muotia. Luomille levitin paljon vaaleansinistä luomiväriä. Veljeni kommentoi, että silmäni ovat homeessa. Omasta mielestäni olin hieno.

Käytin myös voidemaista poskipunaa ja kiiltomaista huulipunaa. En muista tarkalleen meikkien merkkejä, mutta Jane Hellen ja Miners olivat ainakin suosittuja. Kasvot kuorrutin Max Factorin Pan Stickillä, vaikka meikkivoiteelle ei oikeastaan olisi ollut tarvetta. Muistan myös Mary Quantin ihanat, pyöreät kynsilakat. Minulla oli pitkään viininpunaiset kynnet.

Millaisia muistoja sinulla on ensimmäistä meikeistäsi? Mitä merkkejä ne olivat ja miten käytit niitä? Opettiko kukaan sinua meikkaamaan?

Kerro meille. Olisi kiva muistella.

Kaisa

 

Kommentit (2)
  1. Sinin Arcansilistä tuli mileeeni, että muuten minäkin rakastin Arcansilin ripsiväriä. Muistan myös, että mun ensimmäisiä meikkejäni oli myös voidemainen poskipunapuikko, en nyt muista, että kenen valmistajan ne oli, mutta muistan, että ne oli ehdottoman kova hitti silloin. Samoin makuhuulipunakiillot oli ihania 😉

  2. Siru Schalin
    29.3.2016, 05:01

    Ensimmäinen ripisväri oli Filmstar maskara. Sylkeähän siinä käytettiin. Ensimmäinen ”salainen” luomiväri oli kamalan turkoosi puikko, kuin huulipuna. Se vain piti pestä pois ennen kotiin menoa. Tyttökaverin kanssa harjoieltiin. 70-luvulla oli myös tärkeää nyppiä kulmakarvat ja sitten ne piirrettiin kynällä näkyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *