Munalla tukka puhtaaksi?

Kauneudenhoito on uskoa tulevaisuuteen. Toivetta jostain paremmasta, joka seuraa, kun itseään hoitaa hyvin. Erilaiset kauneusvillitykset osuvat otolliseen maaperään. Nyt kohkataan hiustenpesusta. Tai oikeammin niiden pesemättömyydestä.

Jostakin kumman syystä hiusten peseminen sampoolla on pannassa, vahingollista ja jopa turhaa. Sampoo koetaan salakavalaksi pahikseksi, joka kietoo meidät koukkuunsa ja suorastaan pakottaa pesemään hiukset joka päivä. Rahaa ja aikaa kuluu.

Pelastus on vanha juttu, No poo –trendi, joka on taas noussut hitiksi. Sen mukaan hiuksia ei pestä sampoolla ollenkaan. Seurauksena luvataan, että pesukierre katkeaa ja hiuspohjan kunto paranee. Luontokin säästyy, kun teknokemian tuotteita ei valu viemäreihin. Ei kuulemma haittaa, vaikka alkuun päänahka ja hiukset haisevat. Haju hälvenee (vai tottuuko oma nenä) muutamassa viikossa. Sen jälkeen hiukset ja hiuspohja kuulema voivat hyvin.

Minä en ymmärrä tätä villitystä ollenkaan. En koe sampoopesua ongelmana. Päinvastoin. Rakastan puhtaiden hiusten ja puhtaan hiuspohjan kevyen raikasta tunnetta, jonka saan moderneilla hiustenhoitotuotteilla. Ne eivät myöskään aiheuta hiustenpesukierrettä. Kyllä sen aiheuttaa käyttäjä itse väärillä tuotevalinnoilla tai käyttötavoilla.

Pesen hiukseni pari, kolme kertaa viikossa sen mukaan kuinka paljon hikiliikun tai käytän muotoilutuotteita hiuksiini. Toki hiki lähtee vedelläkin, mutta päästäni erittyvä rasva tai muotoilutuotteet eivät. Rasva jää hiuspohjaan härskiintymään ja haisemaan, ellei sitä sieltä poisteta.

Pesemättömyysintoilijat vakuuttelevat, että hiuspohjan talineritys rauhoittuu, kun talia ei poista sampoolla. He poistavat rasvan raa’alla kananmunalla, hiustenhoitoaineella tai soodalla ja kuumalla vedellä.

Munan sisältämä rasva imee hiuspohjan talin hyvin. Pelkkä keltuainen on käytössä helpompi. Jos kokeilet koko munaa, muista huuhdella hiukset viileällä vedellä, ettei munan valkuainen ala hyytyä hiuksiin.

Toiset vannovat soodapesun nimiin. Kovin vähän puhutaan siitä, että emäksinen sooda voi kuivattaa ja ärsyttää hiuspohjaa. Se myös avaa hiussuomut eli niin sanotusti räjäyttää rasvan ja lian pois.

Hoitoaineena villitykseen innostuneet käyttävät etikkaa. Se on hapanta eli se tasoittaa hiuspohjan pH:ta ja sulkee hiussuomuja, jolloin hiukset näyttävät kiiltäviltä.

Summa summarum. Mielestäni nämä luonnonaineet tekevät saman kuin sampoo ja hoitoaine, mutta hankalammin ja huonommin lopputuloksin. Tekevätkö ne sen iho- tai hiusystävällisemmin kuin sampoo ja hoitoaine? Se jää jokaisen itse kokeiltavaksi.

Mitä mieltä sinä olet villityksestä? Oletko kokeillut sampoottomuutta?

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *