Naiselo 45+
Naiselo 45+

Muotia Savonlinnassa

Kesäretkillä kannattaa katsastaa myös vaatetarjontaa. Jos piipahdat Savonlinnassa, käy kurkkaamassa ainakin muoti- ja kuvataiteilija Jukka Rintalan upea näyttely ja Muotikuu-vaatekaupan houkutukset.

Jukka Rintalan Kesäyön hohtoa -näyttely löytyy Taito Shop Galleriasta, jonne pääset torilta johtavaa kävelysiltaa pitkin. Tarkempi osoite on Puistokatu 7. Visualisti Matti Vaskelaisen kokoamassa näyttelyssä on esillä uskomattoman monipuolista Rintalaa: pukuja, maalauksia, sisustustekstiilejä ja tapetteja. Ja onhan Jukalla myös nimikkokuohuviinikin.

Minun huomioni veivät viisi uniikkipukua. Niissä näkyy kauniisti niin upeat leikkaukset kuin entistä harvinaisemmaksi käyvä käsityön jälki. Esillä on Saimi Hoyerin kultasävyinen hääpuku vuodelta 2007. Upein on näyttelyä varten valmistettu sampanja/platina -värinen estradipuku. Puvun koristeena on samasta kankaasta tehty suuri Matti Vaskelaisen suunnittelema kukkakoriste. Se on valmistettu ateljeetyönä Pariisissa Rintalan yhteistyöyrityksessä. Kaksiosainen kulta/mustapuku ja tumma paljettipuku nähtiin Miss Suomi -kilpailussa. Valkoisessa pystykauluksellisessa puvussa on viktoriaanista tyyliä.

Elokuun loppuun saakka joka päivä avoinna olevan näyttelyn yhteydessä on Jukka Rintala Shop, josta voi ostaa neulosmekkoja, pukuja ja takkeja.

Olavinkadulla on ihana ja aina yhtä piristävä Muotikuu, josta löytyy sekä omaa mallistoa että ihanuuksia maailmalta. Vaikka Muotikuun liikkeitä on muuallakin, Savonlinnan myymälässä on ihan oma tunnelma, kaunis esillepano, ystävällinen ja erittäin taitava, palvelualtis henkilökunta. Myynnissä on vaatteiden lisäksi laukkuja, kenkiä ja koruja. Piipahda myös Muotikuun kesäkaupassa naapurissa.

Sini

Kommentit (1)

  1. Matti Vaskelainen

    Kiitos ! Hyvin kirjoitetusta artikkelista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *