Naiselo 45+
Naiselo 45+

Muovipulloista muotia

Itämeri, tämä meidän lähimeremme on huonossa hapessa. Sadan vuoden aikana tilanne on merkittävästi huonontunut. Tekolannotteiden yleistyessä tapahtui suoranainen romahdus. Tällaisia tietoja kuulimme Viking Linen järjestämällä 100-vuotisjuhlaristeilyllä.

Professori Alf Norkko Tvärminnen Eläintieteelliseltä asemalta näytti tilastotietoja ja kuvia Itämeren tilasta. Niitä katsoessa tuli paha olo, veti surulliseksi. Itämeren tilasta ovat huolestuneet mm. Viking Line, Itämerisäätiö, Baltic Sea Action Group, Pidä Saaristo Siistinä ja John Nurmisen säätiö, jotka kaikki omalta osaltaan pyrkivät vaikuttamaan meren tilaan ruohonjuuritasolla tai lahjoittamalla rahaa tutkimukselle.

Jotta risteily ei olisi mennyt ihan meren tilan surkutteluun, näimme myös aiheeseen hyvin liittyvän muotinäytöksen. Näytöksen vaatteet edustivat kestävää kehitystä (IvanaHelsinki ja Frenn) ja mielenkiintoista kerrätystä. Tätä kierrätystä edustivat suunnittelija Anne-Mari Pahkalan asut. Nämä vaatteet herättivät ansaittua huomiota, sillä ne oli tehty entisistä muovipulloista.  Anne-Marin suunnittelu sai paljon julkisuutta viime vuoden Linnan juhlien yhteydessä, koska hän oli suunnitellut ”muovipullovaatteen” kansanedustaja Emma Karille (Vihr.) Myös tämän kuuluisan puvun näimme muotinäytöksessä.

anne-marin valkoinen2
Keijukaismaisen asun oli suunnitellut Anne-Mari Pahkala.
anne-marin valkoinen
Tämäkin Anna-Marin suunnittelema asu on ns. ”muovipullovaate”.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.