Näin hoidat huulet pehmeiksi

Olen kuvitellut hoitavani huulia hyvin, mutta eihän se niin olekaan. Pari pakkaspäivää ja huomasin repiväni hampailla ihoriekaleita huuliltani. Eikä se tuntunut ollenkaan hyvältä, etenkään kun yksi riekale lähti pintaa syvemmältä. Oli siis ryhdyttävä tositoimiin heti eikä sitten, kun huulet ovat täysin repaleina. 

Kuiva iho, olipa se huulissa tai kasvoissa, kaipaa kosteutta.  Helpointahan on sipaista huulivoidepuikosta rasvaa. Tönkkörasva ei kuitenkaan tunnu joka tilanteessa hyvältä, eikä se ole huulipunan paras kaveri. Niinpä olen itse nyt alkanut kerrostaa erilaisia huulituotteita.

Laitan huulille ja huultenympärysiholle iltaisin ja aamuisin kosteuttavaa huulivoidetta.  Jos sellaista ei ole, silmänympärysvoidekin käy, sillä yleensä siinä ei ole hajusteita antamassa pahaa makua.

Rohtuneet huuleni sain pika pikaa kuntoon apteekeissa myytävällä Avène Cicalfate Lips Repair Balmilla, maksaa kympin. Toinen josta pidän, on Lumene Arktis Tehokosteuttava&rauhoittava huulivoide, noin kahdeksan neuron hintainen.

Ja kun huulialuetta hoitaa, kannattaa voiteita levittää ylähuulen yläpuolellekin. Haluan uskoa, että se hidastaa alueelle ilmestyneen viivakoodin pahenemista. Kosteushan turvottaa ihoa, joten ainakin iho näyttää kimmoisammalta.

Käytän myös huulipunaa päivittäin, sillä sekin auttaa estämään kosteuden haihtumista huulilta. Talvella kannattaa valita hoitava tai kosteuttava laatu. Myös väriä sisältävät huulirasvat ovat käteviä ja väri pysyy yllättävän hyvin. Yksi suosikeistani on Labello Crayon Lipstick, noin seitsemän euroa. Pidän myös Isadoran huulipunakynistä.

 

Olen opetellut tekemään kerran viikossa tehohoidon. Nyt testailussa ovat nämä, jotka tuntuvatkin varsin hyviltä.

Huulihuollon työkalupakkiin kuuluu kuorinta ja hoitovoide.

Vasemmalta: Janssen Cosmetic Lip Mask -naamio, joka hoitaa ja kosteuttaa huulia täyteläisemmäksi yön aikana, 37 e. Ruusuntuoksuinen Henné Organics Rose Diamonds Lip Exfoliator -kristallikuorinta, 26 e. Dermalogica Rightly Lip -huulihoitoa hierotaan huulirajaan ja huulille illalla, kosteuttaa ja kiinteyttää, 66 e. Pienemmän karheuden silotukseen voidemianen Bybi Beauty Buffer Lip Scrub, 13 e.

Kun huulet eivät enää kaipaa tehohoitoa, kannattaa ylenpalttinen rasvaaminen lopettaa. Huulet pärjäävät normisäällä ihan vain parilla rasvauskerralla päivässä. Jos joudut rasvaamaan huulia jatkuvasti pitkin päivää kuivuuden tunteen vuoksi, kyseessä saattaa olla huulten herkistyminen jollekin tuotteen raaka-aineelle.

Aiemmin asiaa nimitettiin huulirasvakierteeksi, mutta ihotautilääkärit ovat kumonneet tämän urbaanin legendan, jonka mukaan rasvaaminen aiheuttaisi kroonisen rasvaustarpeen.

Ratkaisu piilee tuotteen vaihtamisessa. Koska jokainen reagoi raaka-aineisiin omalla tavallaan, yleisherkistäjää on vaikea nimetä. Yleisimpiä ärsyttäjiä ovat hajusteet ja säilöntäaineet, kuten muussakin kosmetiikassa. Kokeile vaihtaa tuotetta joksikin aikaa. Jos rasvaustarve vähenee, älä käytä enää ärsytystä aiheuttanutta tuotetta.

Huulet voivat kuivua aiempaa enemmän myös flunssan vuoksi. Kun nenä on tukkoinen, hengitys kulkee suun kautta, ja se lisää huuulten kuivumista.

Ja mikä tärkeintä, huulia ei kannata kostutella syljellä. Sekin lisää kuivumista.

Pehmeitä huulia

Sini

Kuvassa olevat tuotteet saatu pr-näytteinä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *