Naiselo 45+
Naiselo 45+

Näin hoidat kädet pehmeiksi

Omituinen talvisää ja paljain käsin tehty maalausremontti ahkerine käsipesuineen ovat ilmiselvästi liian kova haaste tänä talvena. Käsieni iho on karheaa ja kynsistäkin vain nysät jäljellä. Tässä muutama kikka, joilla olen saanut hivenen apua käsien hoitoon. Jos sinulla on samoja ongelmia, kannattaa kokeilla.

Itseasiassa käsieni kamala kunto paljastui, kun käväisin Tallinnassa käsihoidossa. Tallink Spa -hotellin Hera-kauneushoitolan Tiina ei kaunistellut: Iho saadaan vielä pehmeäksi, mutta kynnet ovat niin kuivat, että ne ovat vaarassa halkeilla läpi kynnen.
En ollut tajunnut tilanteen olevan näin paha. Ensiapuun käteni siistittiin ja kosteutettiin todella hyvin. Aikaa meni tunti. Kotiin sain hyvät ohjeet, joita olen soveltanut.

Näin se menee. Pese kädet. Poista kynsilakka. Viilaa kynnet siisteiksi hellävaraisesti lasiviilalla.
Kuori käsien iho, kynsinauhat ja kynnet. Suosittelen käsien kuorintaan tarkoitettuja kuorintoja. Hyviä löytyy Orlylta, LCN:ltä ja Artdecolta. Hätäkeinona kuorintaan käy ruokaöljystä ja suolasta tai sokerista tehty seos. Huuhtele kuorinnan jälkeen iho.
Hiero kynsinauhoihin, kynsiin ja käsiin reilusti kosteuttavaa käsivoidetta. Tähän vaiheeseen sopii hyvin rasvainen voide. Vetäise käsiin muovipussit ja vielä päälle rukkaset tai lapaset. Anna vaikuttaa vähintään vartista puoleen tuntiin.

Lopputuloksena on pehmeämpi iho ja kosteammat kynnet. Olen tehnyt tätä kotikonstia pari kertaa viikossa ja rasvailen käsiä aina pesemisen jälkeen. Lisäksi lotraan kynsiöljyllä useita kertoja päivässä. Parin viikon tehohoidon jälkeen olen nyt siinä tilanteessa, etten enää piilota käsiä pöydän alle seurassa.
Helpommalla olisin päässyt käyttämällä suojakäsineitä ja laittamalla puuvillakäsineet käsiini aina yöksi.
Josko nyt oppisi.

Sini

Naiselo 45+ tutustui Tallink Spa Hera -kauneushoitolaan D’Oro Mediapalvelun ja TallinkSiljan järjestämällä matkalla.

Kommentit (2)

 1. Nimetön

  itse olen käsihoidossa käydessäni aina saanut riisua keollon ja sormukset pois.

  • Sini Kesänen

   Hei Anonymous
   Kiva kun olet tarkkana. Kellot, korut ja villatakkikin olivat hoidon ajan pois, kuten ehkä muista kuvista huomaatkin.
   Minulle laitettiin tavallinen kynsilakka ja päällyslakka. Tiukan ohjelman vuoksi minulla ei ollut aikaa odotella niiden kuivumista, joten puin villatakin ja laitoin korut ennen lakkaamista ja heti lakkauksen valmistuttua matka jatkui. Hätä keinot keksii, lakkaus kuivui siistiksi ja minä ehdin seuraavaan tapaamiseen.
   Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *