Näin meikkaat atooppisen ihon

Atooppinen, erittäin kuiva, kutiseva iho on haasteellinen meikata. Meikkaus kuitenkin onnistuu, vakuuttaa asiaan perehtynyt meikkitaitelija Riitta Vaara. Tässä hänen toimivat neuvonsa.

Nyt talviaikaan atooppinen iho on erittäin kovilla, kun  sisä- ja ulkoilma on kuivaa ja kylmyys sekä viima lisäävät ihon rasitusta. Iho punoittaa ja pinta hilseilee. Meikkaaminen vaatii omat niksinsä. Vaivannäkö kuitenkin kannattaa. Kun ihon väri on tasainen, silmät korostuvat kirkkaina ja huulet kauniina. Huolella ja oikeilla tuotteilla tehty meikki pysyy koko päivän.

Meikkaa iho painellen

Meikkivoiteen valinta riippuu peitettävän ihottuma-alueen punaisuuden voimakkuudesta: kevyempi punaisuus peittyy kevyemmillä, vähemmän peittävillä tuotteilla. Esimerkiksi Clinique Redness -meikkivoide tai Lumene CC -voide ovat keveitä, mutta silti peittävät.

Voimakkaasti tai hyvin voimakkaasti punottavat ja hilseilevät alueet peittyvät tuotteilla, joissa on runsaasti pigmenttejä, väriaineita, joilla on hyvä peittokyky sekä valon ja lämmönkesto. Tällaiset tuotteet löytyvät ammattilaismeikkisarjoista, esimerkiksi Ben Nye tai Joe Blasco. Tuotteiden valintaan vaikuttaa myös ikä: nuoremmalle iholle voi käyttää useampia tuotteita, kuivalle ja ryppyiselle vanhemmalle iholle vähemmän, jotta ihon ryppyisyys ei korostu.  Keskivaikeaan tai vähäiseen peittämiseen kannattaa kokeilla Vichy Dermablendiä.

Kosteuta kosteus- tai perusvoiteella kasvot ja varsinkin punoittavat alueet huolella ennen meikkaamista.  Yleensä atooppinen iho on kaunis, mutta kauttaaltaan punertava. Punoitusta ei pidä peittää kokonaan. Kun liian punaisuuden vain tasoittaa, iholle saadaan aikaan ”nuoren, terveen ihon punaisuus”.

Jos iho on kuiva ja siinä on runsaasti ryppyjä, suosittelen pelkästään yhden meikkituotteen käyttöä, esimerkiksi runsaammin väripigmenttejä sisältävää peiteainetta tai pelkästään punaisen neutraloijaa. Varo laittamasta liikaa meikkivoidetta suun ympärille, jottei rypyt ja juonteet korostu. Ohenna ja poista liika kosteusvoiteella!

Levitä meikkivoide synteettisellä meikkisienellä kevyesti painellen. Näin mahdollisesti hilseilevän ihon hilselaatat asettuvat litteänä ihon pintaan. Jos levität meikkivoiteen edestakaisin vedoin, hilselaatta nousee pystyyn. Tällöin se tulee enemmän esiin ja pysyy tuossa asennossa, koska värivoidetta on tukemassa laatan molemmin puolin.

Mikäli levitystulos ei näytä tasaiselta, taputtele ihoa kostealla meikkisienellä tai kostein sormin, koko kädellä. Mikäli pahin alue näyttää vielä kuivalta, lisää meikin päälle hiukan kosteusvoidetta ja levitä se painellen.

Jos punoittavia ihottuma-alueita vielä näkyy, voit häivyttää niitä punaisen neutraloijalla, joka sisältää vihreitä vastaväripigmenttejä. Esimerkiksi Ben Nye NR-3 -punaisen neutraloija on pelastanut minut monista punaisen peitto-ongelmista.

Parhaan peiton saat levittämällä puhtain sormin. Ota pieni määrä neutraloijaa käden kämmenselälle pienellä spaattelilla tai vaikkapa puhtaalla veitsenkärjellä. Levitä väri kämmenselälle laajemmaksi, ohueksi alueeksi. EI siis sormella purkkiin, eikä kökkärettä kasvoille.

Ota tuotetta kämmenselältä etu-, keski- ja nimettömään sormiin koko pituudelle ja painele peitettävälle alueelle. Pidä sormia iholla jonkun aikaa, laske vaikkapa kymmeneen. Näin tuote siirtyy (ihon lämpö vastaan ihon lämpöä) ohuena kerroksena peitettävälle alueelle. Toista tarvittaessa.

Voit ohentaa levitystulosta painelemalla aluetta kosteilla sormilla. Lopputulos pitäisi olla jälleen ohut, mutta peittävä.

Ole varovainen lähellä silmiä. Painele neutraloijaa kevyesti pikkusormella lähelle ripsien tyveä ja vähän runsaammin pohjustamaan yläluomi.

Viimeistele puuterilla

Kun olet tarkistanut, että meikkivoide on tasainen, lisää voidemainen poskipuna ja kiinnitä kaikki värittömällä irtopuuterilla. Puuteroi puhtaalla meikkisienen palalla. Karista puuteria pieni määrä kämmenkuppiin, hiero siitä sieneen. Karista liika takaisin ja painele puuteri iholle.

Jätä iholle hienoinen kiilto, älä puuteroi etenkään hilseilevää aluetta liian mataksi.

Muistathan: pidä hyvä huoli ihostasi. Puhdista ja kosteuta iho säännöllisesti aamulla ja illalla.

Kirjoittaja Riitta Vaara on meikkitaiteilija,  joka on erikoistunut muun muassa atooppisen ihon meikkaamiseen. Lisävinkkejä löydät hänen kirjoittamastaan kirjasta Iho ystäväksi.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *