Näin onnistut kuvissa

Kevään juhlakausi lähestyy ja valokuvia räpsitään ennätysmäärin. Tässä muutama pieni vinkki, kuinka näytät kuvissa mahdollisimman hyvältä. 

Jos kyseessä on suuret juhlat ja sinullakin näkyvä rooli niissä, ammattimeikkaajalla käynti on hyvä valinta. Suosittelemme ammattilaista etenkin silloin, jos olet otattamassa itsestäsi  valokuvaa, jota käytetään työhön liittyvissä asioissa.

Kerro jo meikkiaikaa varatessasi, että kyseessä on kuvausmeikki. Näin meikkaaja osaa valmistautua meikintekoon ja ottaa mukaan kuvaustilanteeseen sopivat tuotteet.

Jos teet meikin itse, harjoittele sen tekemistä etukäteen. Hoida iho kuntoon. Tankkaa ihoon edellisenä päivänä kosteutta ja lisää ennen meikkaamaista kasvoille napakoittavaa ja täyteläistävää seerumia. Näin ihon pinta siliää ja pienet rypyt näkyvät vähemmän.

Kamera ”syö” meikkiä, joten meikin on hyvä olla voimakkaampi kuin arkimeikin. Voimakas ei tarkoita paksua. Käytä iholle meikinpohjustajaa, peiteainetta ja meikkivoidetta, vaikka et niitä arkena käyttäisikään. Jokaisen aikuisen iho näyttää niiden avulla paremmalta. Lisää tummempaa sävyä tai vaikkapa mattaa aurinkopuuteria hiusrajaan, leukaperiin ja poskiluun alle.

Tee hyvä silmämeikki, muista siistit rajaukset. Ne auttavat silmiä piirtymään esiin ja ripset näyttämään pidemmiltä kuin ovatkaan. Lisää poski- ja huulipunaa. Jos epäröit meikin voimakkuutta, nappaa välillä itsestäsi kännykkäkuva.

Kuvauskulma ja asentosi ratkaisevat, näytätkö kuvassa norsulta vai itseltäsi. Jos seisot, pidä hyvä ryhti keskivartalossa, laske hartiat alas ja ojenna kaula suoraksi. Lyyhistynyt, hartiat lysyssä asento saa sinut näyttämään kaulattomalta ja väsyneeltä.

Harva aikuinen näyttää hyvältä, jos seisoo molemmilla jaloilla, jalat levällään ja vartalo suoraan kameraa kohti. Unohda se siis ja käänny hieman sivuttain ja pidä paino toisella jalalla. Kumarru ylävartalosta aavistus kameraa kohti. Työnnä leukaa hieman eteenpäin. Pieni etunoja häivyttää kaksoisleukaa.

Jos istut kuvassa, istu selkä suorana tuolin etureunalla ja nojaa hieman eteenpäin kameraa kohti.

Viimeistele poseraus hymyllä. Se nostaa ilmettä, häivyttää suupielien alaslaskeutunuutta ja saa silmäsi säihkymään.

Myönnämme, ettei edellämainittu ihan helppoa ole. Tuskailimme asentojen kanssa itsekin, kun Sakari Majantie otti meistä blogin kuvat. Meikki- ja kampaushuolia ei ollut, olemme luottaneet meikkaaja Riia Koiviston taitoihin jo yli 10 vuoden ajan myös lehtikuvauksissa.

Lopputulos on mielestämme kauniimpi kuin kuvattavat.

Sini ja Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *