Naiselo 45+
Naiselo 45+

Naiselo hyppäsi mukavuusalueelta

Viime aikoina olemme rohkeasti astuneet mukavuuskuplastamme ulos. Näin viimeksi maanantaina, kun Kaisa oli elämänsä toisen kerran seuraamassa jääkiekkopeliä paikan päällä. Joukkueen pyhimmässä paikassa olimme molemmat ensimmäistä kertaa. 

Kuplassa pysymiseen on useimmiten syynä mukavuus ja ajanpuute. Uudet asiat tuntuvat vievän enemmän aikaa, kun pitää ensin kauhistella mihin onkaan menossa, mitä siellä tapahtuu ja jälkikäteen vielä sulatella kokemaansa ja miettiä oliko se nyt ylipäätään tarpeellista. Turhan usein tulee valinneeksi tutun ja turvallisen.

Nyt hyppyä helpotti se, että siinä yhdistyivät työ ja huvi. L’Oréal Paris julkisti tilaisuudessa miesten Men Expert -ihonhoitosarjan uutuustuotteet ja sarjan kotimaisen mainoskasvon. Sen jälkeen seurasi HIFK-JyP peli lähes täydessä hallissa.

hifk matala

Uusi kasvo on HIFK:n hyökkääjä Juhamatti Aaltonen, seuran eniten pisteitä laukonut pelaaja, moninkertainen Suomen mestari ja myös MM-kultamitalisti. Hän ei olekaan kosmetiikkasarjan kanssa huonossa seurassa, sillä kansainvälisiä mainoskasvoja on muun muassa Lewis Hamilton.

Hi2

Tapasimme pukutiloissa myös joukkueen valmentajan Pekka Kangasalustan. Hän kertoi peliin valmentautumisesta ja myös tulevista matseista.

Hi3

Pukuhuone on yllättävän pieni.  Jokaisella pelaajalla on oma karsinansa, jossa varusteet ovat hyvässä järjestyksessä. Maalivahdeilla on eniten tilaa, samoin kapteenilla. Pukuhuoneen tuoksu on – sanoisinko miehekäs. L’Oréal Parisin uudet suihkugeelit ovat varmasti tervetulleita

Jäimme miettimään joukkueurheilun kokoavaa voimaa. Se selkeästi yhdistää porukkaa. Pelin erätauolla palkittiin vuoden lätkä-äiti. Eikä syyttä. Neljän jääkiekkoa pelaavan pojan äiti on omistautunut kiekkoilulle. Hän huolehtii omista ja muidenkin pojista, kuljettaa, pesee pyykkiä, kannustaa ja osallistuu seuratoimintaan.

Kun kuljille seuran markkinointijohtaja Roland Carlssonin perässä tutustumassa HIFK:n kotihalli Nordiksen tiloihin, mies pääsi metrin kerrallaan eteenpäin, sitten taas pysähdyttiin tervehtimään. Peliä oli tullut seuraamaan perheitä vauvoista vaariin.

Hi5

Oli myös kiinnostavaa huomata, kuinka tarkkaan kaikki on tuotteistettu. Seuralla on tottakait omat fanituotteet, viinit ja myös oma leivoksensa.

Vaikka en olekaan varsinainen kiekkofani, niin arvostan heitä kaikkia, jotka antavat vapaa-aikansa kiekkokulttuurin edistämiseen. Seurajoukkueet tekevät kunnioitettavaa juniorityötä eri puolilla maata.

Hi4

Oli myös kiinnostavaa bongailla vanhoja lätkäfaneja katsomosta. Itseoikeutettuna tietenkin HIFK:n suuruuden luojaksi mainittu Göran Stubb ja hänen poikansa Alexander Stubb. Tietenkin myös jäähallin entinen toimitusjohtaja Harry Bogomoloff, pormestariehdokas Jan Vapaavuori, joka oli tuonut mukanaan maassamme vierailleen Viron pääministerin.

Me katsoimme pelin loppuun saakka. Ensin se päättyi tasapeliin, samoin jatkoaika. Seurasi rangaistuslaukauskisa, jonka JyP voitti. Viihdyttävää ja rentouttavaa oli. Pelit jatkuvat runkosarjan pudotuspeleillä tänään eri puolilla maata. Menkäähän katsomaan.

Hi6

Eikä sieltä tyhjin käsin lähdetty. Meillä oli arvauskisa yhden vaiheen tuloksesta. Neljä arvasi oikein, minä voitin pelikassin yhteistyökumppanin nimmarilla. Seurafanin mielestä se voittaa ”luuis vittoonit” mennen tullen.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *