Naiselo testaa: Apua virtsankarkailuun

Lirahtaako housuun, kun naurat oikein sydän pohjasta, juokset tai hypit? Vitsailetko, että pitäisi ottaa tenat käyttöön? Nyt on mahdollisuus saada apua virtsankarkailuun ilman kipua, tenoja tai epämiellyttävyyttä. Mistä on kyse? Testasimme hoitoa.

Virtsankarkailu on yllättävän yleinen vaiva: noin 20 % 40-60 -vuotiaista naista kärsii ainakin ajoittain jonkin asteisesta virtsankarkailusta.

Nykyisin apua virtsankarkailuun on kuitenkin saatavana – ja vielä sellaista, joka ei ole kivulias tai epämiellyttävä.

Hoito ja testipaikka

BTL Emsella, Ihon Kevythoitoklinikka, Lääkärikeskus Aava, Helsinki

Lupaus

Vuodesta 2018 alkaen muualla maailmalla ollut hoito auttaa potilaita palauttamaan lantionpohjan lihasten hallinnan ja tuomaan tukea virtsarakolle, sekä sitä kautta vähentämään virtsankarkailua tai siihen liittyvää intiimiepämukavuutta. Hoidon vaikutus kohdistuu lantionpohjan lihaksiin ja joka aiheuttaa syvän lantionpohjan lihasstimulaation HIFEM-tekniikalla. Hoito sopii myös miehille. Ylläpitohoitojen aikaväli riippuu yksilöstä ja hänen virtsankarkailun tasosta. Suurin osa hoidetuista on saanut motiaaviota omaehtoiseen treenaamiseen.

Miten hoito tehtiin?

Ennen kuin hoito alkoi erikoissairaanhoitaja Hannamari Dietz tiedusteli, onko minulla sydämentahdistin, metalliesineitä kehossa, kuparikierrukka, sydänsairaus, lääkepumppu, veren hyytymishäiriö tai lähiaikoina tehty kirurginen toimenpide. Koska mitään näistä minulla ei ollut, Hannamari voi tehdä hoidon.

Hannamari Dietzin Ihon Kevythoitoklinikka on toistaiseksi ainut paikka, jossa saa BTL Emsella -hoitoa.

Otin päältäni kaikki metallia sisältävät esineet: korut, kellon ja silmälasit. Hoitoa varten ei tarvinnut riisua vaatteita.

Istuin hoitotuoliin, joka muistutti nojatuollia. Erikoissairaanhoitaja Hannamari Dietz sääti tuolin korkeuden niin, että jalat olivat 90 asteen kulmassa. Tämän jälkeen hän laittoi laitteen päälle voimakkuuden ollessa ensin suhteellisen matalalla. Hoidon aikana hän lisäsi voimakkuutta sen mukaa, mitä kestin ilman epämiellyttävää tunnetta.

Laite käyttää kohdennettua, korkeatehoista sähkömagneettista energiaa. Se stimuloi ja vahvistaa syviä lantionpohjan lihaksia aktivoiden lantionpohjan verenkiertoa ja herätellen hermotusta.

Hoito kesti 28 minuuttia, jonka aikana voi vaikka lukea lehteä.

Miltä tuntui?

Hoito oli miellyttävä kokemus.

Hoidon aikana sähköimpulssit tulivat aaltoina. Tunne vaihteli pienistä, lähes huomaamattomista supistuksista selviin supistuksiin. Ensireaktioni oli nauraa tunteelle. Hoito ei missään vaiheessa tuntunut epämiellyttävältä, vaan päinvastoin – se oli jopa miellyttävää. Oli mielenkiintoista, ettei itse voinut millään tavalla vaikuttaa supisteluihin, vaan pelkkä tuolilla istuminen sai sen aikaan.

Yllättävää

Olin etukäteen miettinyt, tuleeko minulle vessahätä kesken hoidon tai tuntuuko hoito jotenkin kivuliaalta. Missään vaiheessa en vessahätä tullut eikä hoito ollut epämiellyttävä.

Hoidon jälkeen

Hoidosta on kulunut kuutisen viikkoa. Tänä aikana housut eivät ole kostuneet kertaakaan, vaikka olen nauranut, hyppinyt ja pomppinut jumpatessani. Tosin täytyy tunnustaa, ettei virtsankarkailu ennenkään ole ollut minulle ongelma.

Hinta

Jotta hoidosta on hyötyä pitkällä tähtäimellä, hoitokertoja pitäisi olla 6 ja rytminä 2 x / vko. Silloin hoitopaketin hinta on 1500 euroa. Näiden hoitokertojen jälkeen tarvitaan ylläpitoa, joko omaehtoista treenausta tai BTL Emsella -hoitoa. Tarve riippuu yksilöstä ja hänen vaivan laadustaan.

Kaisa

Lisätietoja

www.ihonkevythoitoklinikka.fi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *