Naiselo testaa: Luomiväripaletit

Kävimme läpi tämän sesongin luomiväripaletteja ja arvioimme niiden soveltuvuutta aikuisen naisen meikkaamiseen. Mitkä luomiväripaletit olivat eniten meidän mieleemme?

Aikuisella luomet ovat usein laskeutuneet ja jopa turvonneet. Silloin vaaleat luomivärit eivät välttämättä ole se paras vaihtoehto.  Lisäksi mahdolliset silmälasit aiheuttavat omat haasteensa sävyjen suhteen.

Luomivärien eri pinnat

Matta luomiväri ei varise niin helposti kuin kimaltelevat, hileiset vaihtoehdot. Mattaisilla väreillä saa hyvän varjostuksen  luomivakoon tai ulkonurkkaan.

Satiininen hehku antaa maltillisen, himmeän hohteen. Sitä voi laittaa koko liikkuvalle luomelle tai käyttää ulkonurkan varjostuksessa. Hillitty hehku toimii myös aikuisella naisella.

Metallimainen hohto on omiaan iltameikkiin. Näiden ongelmana voi olla variseminen. Voimakas kiilto ei sovi varjostukseen. Voimakas, metallimainen kiilto voi korostaa juonteita, joten se ei ole jokaisen aikuisen naisen valinta.

Luomiväripaletit kaikki

Arvioidut luomiväripaletit

Tässä postauksessa arvioimme nämä luomiväripaletit:

Isadora Eyeshadow Quartet: 01 Muddy Nudes, 03 Smoky Eyes, 12 Crystal Mauve, 13 Fire Berry, hinta 17,90 e

Lancôme  Hypnôse Palette: 16 Drama Denim, hinta  59,90 e

L’Oréal Paris 14 rue Royale: hinta n. 25 e

Lumene Duo: 1 Weighless Beige, 2 Earthy Nudes, 3 Rosy Twilight, 4 Fresh Autumn, 5 Dusk & Dawn, 6 Polar Night, hinta 13.90 e

Lumene x Face by F:  Natural Harmony, hinta 19,90 e

Paese Mattlicious: hinta 24,90 e

Yleistä

Yllättävän monessa paletissa väriskaala oli vaalea tai vaaleahko. Sen vuoksi arvioimme niiden soveltuvan nuorehkoille tai aikuisille, joilla luomet eivät ole laskeutuneet eivätkä henkilöt käytä silmälaseja. Monissa vaaleissa sävyissä oli ongelmana, että väripigmenttiä oli vähän, joten luomiväriä olisi pitänyt laittaa monta kerrosta, että näkyisi edes vähän väriä.

Joissakin paleteissa oli vain yksi väri, joissa oli riittävästi potkua, väriä. Miksi sitten ostaa luomiväripaletti, jos siitä voi käyttää vain yhtä väriä? Silloin on parempi ostaa yksittäinen luomivärinappi. Eipähän turhaan tule sijoitettua rahaa sellaiseen, josta hyödyntää vain murto-osan.

Suosikkimme

Arvioiduista luomiväripaleteista meidän suosikeiksi nousivat nämä:

luomiväripaletit kärkikolmikko
Nämä luomiväripaletit nousivat suosikiksimme.

Lancôme Hypsôse Palette: Ensisilmäyksellä emme lämmenneet tälle paletille, mutta onneksi paneuduimme tähän kunnolla, jonka ansiosta tämä nousi ehdottomasti kärkikolmikkoon. Monipuolinen paletti, jossa on pohjustus-, hilerajaus- ja luomivärit liikkuvalle luomelle ja varjostukseen – kaikki samassa paketissa. Hyvä laatu, riittävästi pigmenttiä. Värejä voi käyttää kuivana ja kosteana.

Lumene Duo 6 Polar Night: Hyvät, riittävän tummat värit, joilla syntyy myös smoky eyes, hyvä pigmentti. Ei yhtään turhaa väriä.

Paese Mattlicious: Tästä voisi tulla mattaisten värien ystävien luottopaletti. Yllättävän hyvä väriskaala, sopivassa suhteessa tummia ja vähän vaaleampia. Tosin vaaleimmalle värille emme oikein lämmenneet. Hyvä hinta-laatusuhde.

Millaisista luomiväreistä sinä pidät? Ostatko aina luomiväripaletin vai yksittäisen luomivärinapin?

Sini ja Kaisa

Lisää testejä:

Naiselo testaa: MSF-sähkölaserakupunktio

Testissä: Ihoanalyysi tavaratalossa

Hiusten tehohoito palautti kiillon ja kohensi hiusten kuntoa

terveys-ja-hyvinvointi kauneus
Kommentit (6)
 1. Ette lämmenneet vaaleille väreille. Jokaisessa paletissa täytyy olla vaaleaakin tuomaan valoa ja toisaalta tumman alle vaalentamaan tummaa. Miksi paleteissa ei saisi olla vaaleita värejä🤔🤔🤔🤔

  1. Hei Raija

   Kyllähän paleteissa saa olla vaaleaa, jos niin haluaa ja on valmis siitä maksamaan. Me vain emme halua ja ihmettelemme mihin sitä vaaleaa aikuisen naisen silmämeikissä käytetään.
   Meidän kummankin yläluomet ovat laskeutuneet ja vaalea väri vain korostaa tuota laskeumaa. Tumma luomiväri taas ryhdittää ja häivyttää laskeutunutta luomea. Kun tumman värin häivyttää luomivakoon ja hieman yläpuolelle, silmä näyttää suuremmalta ja tulee paremmin esiin silmälasien takaa.

   Kiinnostaa mihin kohtaan yläluomea tuot vaalealla valoa?

   Sini ja Kaisa

   1. Hei,
    Minua taas kiinnostaa, että miten pelkällä tummalla saa aikuinen, riippa,uominen siistin meikin. Voisiko se olla postauksen aihe vai löytyykö semmoinen jo arkistojen kätköistä?
    Ihanaa maanantaita 🙂

    1. Hei Ella

     Anteeksi, että olet joutunut odottamaan vastausta.
     Raili HUlkkosen ohje löytyy tästä aiemmasta postauksesta. Katso kuvaa tarkkaan, niin pääset jyvälle. https://blogit.apu.fi/naiselo/aikuisen-naisen-meikkivinkit-by-raili-hulkkonen/
     Kuten Raili sanoo, meikkaamisesta ei kannata tehdä liian monimutkaista. Yksi tummahko luomiväri riittää. Itse olen meikannut niin jo vuosia, hyvin toimii.

     Sini

 2. Kyllä tässä on aikojen kuluessa paljon merkkejä kuluttajana todettava, että ainakin minulla paleteista jää yleensä yksi tai kaksi väriä lähes käyttämättä. Riittäisi siis kaksi väriä pakettiin ainakin omalla kohdalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *