Naiselo 45+
Naiselo 45+

Neljä jokaiselle

Huulipuna viimeistelee meikin, sanovat meikkitaiteilijat.

Guerlainin kansainvälinen meikkitaitelija José-Louis Yuvé piipahti keväällä Suomessa. Tavatessamme hän totesi, että kaikilla naisilla pitäisi olla neljä erisävyistä huulipunaa: nude, koralli, pinkki ja kirkkaanpunainen. Niistä olisi helppo valita fiiliksen, tilanteen ja asuun sopiva sävy.

Vaikka käsilaukkuni meikkipussissa on monta huulipunaa, tunsin piston tämän kansainvälisen meikkigurun sanojen jälkeen. Pussukassani löytyy lähinnä korallinsävyisiä huulipunia ja yksi kirkkaanpunainen huulikiilto.

Kaikista näistä Yuvén mainitsemista neljästä väreistä on saatavana sekä viileitä että lämpimiä sävyjä. Korallivärisistä on helppo löytää suomalaisen iholle sopivat vivahteet. Ehkä se on syynä, että olen ”jämähtänyt” koralliin.

Kirkkaanpunaisilla punilla saa huomiota. Muu meikki voi olla nudea, kun huulet ovat punaiset. Väsynyt olo hälvenee punaisen punan myötä – kaiken lisäksi hampaat näyttävät valkoisemmilta kuin ovatkaan. Hyviä syitä siis ottaa selkeä punainen käyttöön.

Olen mieltänyt pinkin punan naiselliseksi, mutta ehkä myös hieman liian nuorisotyyliseksi. Ehkä minun on syytä tarkistaa mielipiteeni ja etsiä minulle sopivaa sävyä. Mustien vaatteiden kanssa pinkki puna voi olla tehokas yhdistelmä. Taidan harjoitella ensin pinkillä kuultopunalla, jolloin sävy on maltillisempi.

Minulla ei ole ollut koskaan nudenväristä punaa. Nyt alan etsiä sellaista. Se ei saa olla liian ruskea, koska sellainen saa minut näyttämään väsähtäneeltä. Nudeistakin pitäisi löytää ns. oma vivahde. Ehkä joskus…

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *