Neuleissa pörröisyyttä ja mielenkiintoisia pintoja

Kauden neuleiden juju piilee kahdessa asiassa: hauskoissa, ylipitkissä hihoissa ja kolmiulotteisissa pinnoissa.

Pitsi näkyy myös neuleissa usein pörröisestä langasta tehtynä, jolloin se lisää korostaa naisellisuutta. Jos vielä väriksi on valittu pehmeä pastelli, lopputulos on kuin karamelli tai hunajapupu. Sellainen pehmentää vaikkapa kapeaa kynähametta tai asiallisia housuja.

Joissakin pitsineuleissa on tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä, jopa isoäidin ajoilta.

neuleet-2-ganni-ja-freya
Gannin punaisen neuleen ultrapieni pääntie sopii hyvin kapeaharteiselle ja pienirintaiselle. Gannin pörröinen pitsineule tuo naisellisuutta housuihin. Freya Dahlsjön pitsineuleen ilme on kuin suoraan menneisyydestä.

Ylisuuret neuletakit ovat edelleen ajankohtaisia. Niihin on kyllä ihana kietoutua kylminä päivinä. Ilmastoidussa toimistossa sellainen voi pelastaa kylmältä puhallukselta. Ison neuleen voit pitää ”kurissa” kietaisemalla nahkavyön ympärille.

Monissa neuleissa on myös isot pääntiet. Silloin neulepaidan alle on hyvä pukea vähintään toppi, ettei tarvitse jännittää liiallista paljastelua.

Erilaisten lankojen yhdistelyllä saadaan yksinkertaiseen neuleeseen ilmettä. Jos neulot itse vaatteesi, voit kaivella kaappien kätköistä sinne unohtuneita lankanyssyköitä ja neuloa vaikka hihat kahdella erivärisellä ja jopa -tyylisellä langalla. Nyt se on ihan suotavaakin.

neule-malene
by Malene Birgerin malliston neuleissa näkyy muodin viimeisimmät tuulet.

Kiiltoa on saatu tekemällä neuletakki tai -toppi lurexlangasta. Nämä neuleet on tarkoitettu ihan arkikäyttöön. Se on ehkä sitä arjen luksusta.

Mohairlankojen myötä neuleet ovat pörröisiä ja toisaalta keveitä. Ainut huono puoli on, että mohair helposti kutittaa ihoa.

Ja kuten kuvista huomaatte, neule laitetaan nyt usein housujen tai hameen sisään!

NEULEET
Baum und Pferdgarten -mallistosta löytyy niin mohairit kuin lurexitkin.

Jännittävät ja leikkisät pinnat antavat neuleille lapsenmielisyyttä. Tuntuu, että vain mielikuvitus on rajana. Epäsymmetrisyys näkyy myös neulemuodissa.

NEULEITA
Hauskoja pintoja ja epäsymmetrisyyttä. Laidoilla Lala Berlin -maliston esimerkit ja keskellä Henrik Vibskov.

Oletko ostanut tänä syksynä uuden neuleen? Me Sinin kanssa ostimme babyalpakasta tehdyt, superpehmeät neuleet.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *