No mitäs pidit lomastasi, mikä oli kivointa? Tässä minun viisi suosikkia.

Loma meni suunnitelmien mukaan, mitä nyt sitkeä kesäflunssa vei lopusta parisen viikkoa. Huono sääkään ei pahemmin haitannut, vaikka välillä sade kyllästyttikin.

Kun jo loman alussa näytti, ettei tänä kesänä pääse helteistä nauttimaan, päätin hyödyntää jokaisen sateettoman ja aurinkoisen hetken. Katselin illalla taivaanrantaa ja kuulostelin säätiedotuksia. Jos luvassa oli aamupäivälle poutaa, heräsin varhain ja nautin hyvästä säästä. Pilvien tai sateen tultua menin hyvällä omalla tunnolla nokosille, lukemaan rästissä olevia lehtiä ja kirjoja. Tai vain olemaan. Olen jo oppinut olemaan tekemättä mitään ilman huonoa omaatuntoa. Se on kuulkaas iso saavutus!

Kesän viisi parasta:

1 Aikatauluttomuus. Kesälomalla en tapaile niitä ystäviä, joita tapaan talvikaudella. En täytä kalenteria myöskään kulttuuririennoilla paria tapahtumaa lukuunottamatta. Haluan pitää kalenterini mahdollisimman tyhjänä. Se luo vapauden tunteen, saa tehdä sitä mitä mieli ja kroppa haluavat. Kun arki on aikataulutettua, tämä on ilmaista luksusta, kunhan sen muistaa järjestää ja pitää siitä kiinni

Aikaa seurustella vaikka ystävän kotieläinten kanssa.

Aikaa seurustella vaikka ystävän kotieläinten kanssa.

2 Luonto. Vaikka olen asunut kaupungissa koko ikäni, minun on lomallani pakko päästä maalle luonnon rauhaan. Nautin luonnon uskomattoman upeista, alati vaihtuvista väreistä, äänistä, kävelystä paljain jaloin, järvessä uimisesta ja vain oleilusta. Onko mitään ihanampaa kuin istua järven rannalla auringonsiltaa tuijotellen ja laineen liplatusta kuunnellen. Tai maata selällään poutapilvia katsellen.

Tulkita luonnon ilmiöitä.

3 Hiljaisuus. Vietän lomani mökillämme maaseudulla järven rannalla, kaukana liikenteen metelistä. Hiljaisuuden katkaisee vain järvellä silloin tällöin menevä vene tai maantiellä ajava auto. En käytä kuulokkeita lenkilläkään. Nautin mieluummin lintujen laulusta tai hiljaisuudesta. Suosittelen kokeilemaan.

Veden solina rauhoittaa.

Rauhoittua veden solinasta.

4 Raitis ilma. Etenkin näin sateisena kesänä huomaa, kuinka ihanalta ilma sateen jälkeen tuoksuukaan! Se hyväilee sisäkaluja hengittäessä ja ihoa ulkoillessa. Uskokaa tai älkää, tästäkin luksuksesta kaukoidässä maksettaisiin maltaita.

lo9

Hurmaantua ruusun ja kastepisaroiden tuoksusta. 

5 Rauhoittuminen. Loman alussa se on vaikeaa, mutta yleensä kolmannella viikolla se tapahtuu. Tunnen olevani samassa rytmissä luonnon kanssa. Osaan kuulostella tuulesta, millä mielellä se on, katsella pilvistä, miten sää ehkä muuttuu päivän mittaan.  Pitkä loma yksinkertaisissa olosuhteissa pakottaa kohtaamaan oman itsensä, miettimään kuka olen, mitä haluan ja minne olen menossa. Suosittelen jokaiselle.

Neulominen sopii hyvin pohdiskelun oheispuuhaksi.

Neulominen sopii hyvin pohdiskelun oheispuuhaksi. Näistä tulee raitasukat.

Lomani kuulostaa tosi tylsältä. Mutta nyt olenkin jo syksyn kosmetiikka-, hius- ja muotitrendien äärellä kasaamassa juttuja naistenlehtiin. Rakastan tutkia voiteita, ihailla meikkejä ja ihmetellä, mitä kaikkea uutta tuotekehittäjät ovat meille taas keksineet. Aikamoinen ristiriita lomani kanssa. Mutta juuri se sopii minulle, pitää virkeänä ja innostuneena.

Miten sinun lomasi sujui vai piditkö lomaa ollenkaan?

Sini

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *