Normaali päivä vol 1

Meiltä Sinin kanssa kysytään usein, mitä teemme, millainen on normaali työpäivämme.

Ensin pitää todeta, että jokainen työpäivä on erilainen. Täysin samanlaisia päiviä ei ole. Onneksi.

Olen free-toimittaja, erikoisalana muoti ja kauneus. Lisäksi käyn kouluttamassa muotialan ammattilaisia, pukeutumisneuvojia, muotialan myyjiä ja luennoimassa kuluttajille mm. trendeistä, mittasuhteista, tilannepukeutumisesta, vaatteiden viestistä, väreistä jne.

Tässä on esimerkkipäivänä tämän viikon tiistailta.

Tiistain agendalla oli marraskuun Eevan kauneusvideon ja lehtijutun kuvaus. Homma alkoi klo 8.30 pikapalaverilla Raili Hulkkosen kanssa. Kävimme läpi vielä kerran videon näkökulmaa, käsikirjoitusta ja yksityiskohtia. Yhdeksältä tuli malli, jota Raili pääsi meikkaamaan.

Kun kuvaaja soitti, että hän on saanut autonsa kuvauspaikan eteen, kävin kantamassa hänen kamojaan. Onneksi on tullut käytyä salilla sen verran, että painavien kameralaukkujen, valojen, jalustojen yms. kantaminen ei ole ongelma.

Videon kuvaus sujui hyvin, kiitos tiimin. Kahdella kameralla kuvaaminen helpottaa valtavasti työtä.

Kun tämä homma oli pulkassa, lähdin palauttamaan kuvausvaatteet ja -korut pr-toimisto Marsaanaan – ja valitsin seuraavan session tuotteita, jotka toimitetaan minulle myöhemmin. Sama homma Polhemissa (onpa upeat uudet tilat – en ehtinyt viime perjantain tupareihin). Näissä molemmissa pr-toimistoissa, kuten muissakin pr-toimistossa, käyn säännöllisesti lainaamassa kuvausvaatteita ja -asusteita.

Sitten työhuoneelleni Hietalahdenrantaan. Nälkä kurni vatsassa – olin nauttinut kevyen aamupalan jälkeen kahvia ja riisipiirakan. Työhuoneen alakerran henkilökuntaravintola oli jo kiinni, joten nappasin Hietalahden hallista salaatin mukaani.

Salaattia syödessä vastailin sähköposteihin, lähetin tulevien kuvausten lukijamalleille koordinaatteja yms.

Lopulta pääsin jutun kimppuun. Naputtelin konetta työhuoneellani puoli kuuteen (jäi siis tiistain pilates-tunti väliin). Sitten kotiin.

Työpäivä ei kuitenkaan päättynyt vielä, vaan jatkoin aloittamani jutun kirjoitusta klo 21.30 saakka. Vihreää minttuteetä piristeenä. Sitten suihku ja blogin kimppuun. Blogiahan naputtelen harrastuksena iltaisin sohvalla istuen. Olenko tylsä tyyppi, kun työ ja harrastus ovat sama?

Blogikirjoituksen lopetin klo 22.30. Työpäivä on lopultakin taputeltu.

Kaisa

Kuva 1: Marsaanassa tapasin kollegani Anneli Leppäsen, joka nappasi minusta kuvan. Näyttää rauhalliselta tilanteelta, vaikka todellisuudessa on ”tulipalo hännän alla”.

Kuva 2: Illalla jatkoin jutun kirjoittamista kotona, vihreän minttuteen voimalla.

Kuva 3: Raili Hulkkonen meikkaa Eevan videon mallia.

Kuva 4: Aamulla Railin kanssa mietimme, mikä luomiväripaletti otetaan videon meikkiin.

Kuva 5: Railin meikkisivellinsetti on jäätävän hieno.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *