Nujerra kuivuus öljyllä

Kuivan ihon ja sähköisten hiusten kausi on jälleen saapunut. Nyt on aika korvata ohuet kesätuotteet täyteläisemmillä. Ne auttavat ihoa ja hiuksia säilyttämnään kosteutensa, torjumaan kuivumista ja sähköisyyttä. Kokeile itse, tässä vinkiksi muutama hyväksi havaitsemani tuote.

Kuiva iho kaipaa lisää rasva-aineita, jotta se kykenisi paremmin sitomaan ulkoa tulevaa kosteutta ihoon ja pitämään sen ihossa. Siksi otankin syksyisin käyttöön ihoöljyt. Sivelen öljyä suihkun jälkeen hieman kostealle iholle. Sekoittelen öljyä myös voiteeseen. Jos ulkoilen paukkupakkasilla, suojaan ihon aamulla vain öljyllä. Sisään palatessa huuhdon kasvot ja levitän niille ensin kosteuttavaa seerumia ja päälle täyteläistä voidetta. Toimii.

Suosin ihonhoitoon kehitettyjä öljyjä. Öljyn on tunnuttava hyvältä, sen on imeydyttävä nopesti ja jätettävä iho pehmeäksi. Jo vuosien ajan kestosuosikkejani ovat olleet kasvipohjaiset Darphinin ja Decléorin kasvoöljyt, jotka sisältävät eteerisiä öljyjä. Levitän öljyä ensin sormenpäihin, nuuhkuttelen ihanalta tuoksuvaa öljyä ja painelen sen sormenpäillä kasvoille ja dekolteelle.
Jos ihoni on hiertynyt jostakin rikki tai tuntuu muuten aralta, valitsen hajusteettoman mineraaliöljypohjaisen öljyn siksi, että se jää pääosin ihon pintaan suojaamaan ihoa. Ruokaöljyjä en käytä iholle, sillä ne jäävät liian raskaina lillumaan iholleni. Sen sijaan syön paljon oliiviöljyä sisäiseksi ihonhoidoksi.

Öljy on ollut jo muutaman kauden hiustenhoidon hittituote. Nyt öljyä suositaan myös sampoissa, hoitoaineissa ja muotoilutuotteissa. Voit myös sekoittaa itse öljyä sampooseen tai hoitoaineeseen. Jos hiukseni ovat tosi kuivat ja jäykät, laitan öljyä hiuksiin toviksi ennen pesua. Sen jälkeen pesen hiukset normaalisti. Lopputuloksena on pehmeän joustavat hiukset.
Jos levität öljyä suoraan hiuksiin, laita sitä ensin käsiin, hankaa käsiä vastakkain ja sivele vasta sitten hiusten pituuksiin ja latvoihin. Käytä vain tippa tai pari, ettei hiukset latistu.

Onko sinulla jotain öljyvinkkiä? Kerrothan sen meille kommenttiosiossa tässä alla.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *