Nuorentava hymy

Pari vuotta nuoremman näköinen. Ja ilmaiseksi, ilman kauneusleikkausta. Kiinnostavaa.

Tutkimuksen*) mukaan hymyilevät ihmiset arvioitiin pari vuotta nuoremmaksi kuin papinkirjat kertovat. Tutkimuksessa näytettiin kahdentoista naisen kuvaa kahdelletuhannelle, joiden piti arvioida kahdentoista naisen ikää. Tarkasteltavissa kuvissa näkyi kolme tunnetilaa: iloinen, neutraali ja surullinen.

Tutkimus paljasti, että ilmeellä on iso vaikutus ikäarviointiin. Iloiset kasvot arvioitiin nuoremmaksi kun neutraaleja. Vanhimmaksi arvioitiin surullisia ilmeitä.

Psykologi Miriam Akhtar on tutkinut positiivisuutta. Hänen mielestään me arvioimme toisia monien eri signaalien perusteella. Jos käytettävissä on vain kasvokuva, ilmeen merkitys on suuri. Hymyilevä ihminen on viehättävämpi kuin totinen tai surullinen – ja viehättävyys liitetään nuoruuteen.

Hymyilyssä on paljon positiivisuutta: se on kasvolihastreeni, vilkastuttaa kasvojen verenkiertoa, lievittää stressiä ja se saa hymyilijän näyttämään levänneeltä.

Uskon tämän tutkimuksen tulokseen. Kyllähän hymy kaunistaa ketä tahansa. Valitsen asiakaspalvelutyössä olevan henkilönkin sen mukaan, hymyileekö henkilö. Hymyilevien ihmisten kanssa on paljon miellyttävämpi keskustella kun totisten ja jopa vihaisten. Ruttuturvat levittävät huonoa ilmapiiriä. Epäilen, että se voi tarttua – ihan kuin hymykin tarttuu.

Hymy on kieli, jota vauvakin ymmärtää.

Pidetään siis suupielet ylöspäin.

Kaisa

*) Nivea Q10plus -tutkimus

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *