Naiselo 45+
Naiselo 45+

Nyt alkaa raparperiohjeiden metsästys

Raparperejä näyttää tulevan tänäkin vuonna kiitettävästi. Mitäs niistä tekisi? Ensimmäisistä leivon aina piirakkaa. 

raparperi

Raparperi on yksi alkukesän herkuistani. Piirakoita leivon innolla. Kun viides samanlainen piirakka on tekeillä, olen lopen kyllästynyt siihen ohjeeseen. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Netistähän niitä löytyy vaikka kuinka paljon, jos omat leivontakirjat eivät tuo riittävästi vaihtelua.

Viime kesän menestys oli pekoniin käärityt raparperipätkät ja raparperimehu. Nam. Niitä pitää tehdä tänä vuonnakin.

Heitämme nyt ”pallon” teille lukijoille. Mikä on sinun raparperilempireseptisi? Se voi olla leivonnainen, ruoka, juoma – ihan mikä vain. Kerro meille joko tämän postauksen kommenttilaatikossa tai lähettämällä sähköpostia toimitus@naiselo.fi. Liitä mukaan myös kuva. Julkaisemme nimellä / nimimerkillä parhaat reseptit.

Laitetaanpa kivat reseptit kiertoon.

Sini ja Kaisa

Kommentit (1)

 1. Rita Holm

  Tämä on raparperipiirakka virolaisittain. Sellaista tehdään joka kodissa ja sitä saa myös Virosta melkein jokaisesta kahvilasta. Ohje on todella vanha. Minulla on aviomieheni mummon ruutuvihko ajalta, kun hän kävi Viron ensimmäisen tasavallan aikana kotitalouskoulua. Silloin sen nimi oli Inglis kuninganna tort (Englannin kuningattaren kakku). Olen sitä tarjonnut Suomessa ja kaikki ovat tykänneet.

  Pohja on murotaikinasta: 300 g jauhoja, 200 g voita ja 100 g sokeria. Ei margariinia, vaan just voita. Taikina laitetaan kylmään vähäksi aikaa, sitten levitetään uunipellille ja esikypsennetään sen verran, että reunat ottavat vähän väriä. Sitten laitetaan pohjalle raparperipalat. Ne on ennen kuorittu ja sekoitettu joukkoon sokeria ja kanelia.

  Kun murotaikina laitetaan uuniin, valmistetaan kakkutaikina : esim. 5 kananmunasta. Keltuaiset ja valkuaiset vatkataan erikseen 5 rkl sokerin kanssa vaahdoksi. Sitten sekoitetaan keltuaisiin 5 rkl. jauhoja (siivilän läpi) ja lopuksi varovaisesti nostaen sekoitetaan vaahtoon valkuaiset.
  Se levitetään raparperipalojen päälle ja laitetaan uuniin. Uunin lämpö koko ajan 200. Minulta löytyy siitä myös kuva. Voin lähettää erikseen, jos haluatte.

  T. Rita Holm

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *