Nyt sinäkin osaat tehdä vegeruokaa

Jos haluat vähentää lihan ja lisätä kasvisten syöntiä, mutta et tiedä kuinka kokkailla kevyemmin kotikeittiössä, hanki uusi keittokirja. Niitä putkahtelee tiuhaan tahtiin aikana, jolloin uumoiltiin kirjojen jäävän taka-alalle.

Keittokirjoissa on  jotakin viehättävää ja rauhoittavaa. Sitä mietin kun selailin Tiina Rantasen ja Viola Minerva Virtamon tekemää Helppo olla vege -kirjaa. Kauniita kuvia, tarkkoja ja helppoja reseptejä trendiruokiin, klassikoihin, arkeen ja vierasruokaan.

WE5

Kokeilin niinkin arkista ruokaa kuin makaronilaatikkoa. Verso Foodin valmistamaa Härkis-härkäpapua olen kokeillut aiemminkin, mutta en laatikoissa. Härkis on siitä kätevää, että se sopii kasvisruokaa syövälle yhtä hyvin kuin sekaravintoa syövälle.

WE6

Testasin samalla myös Urtekramin chili-luomumaustetta. Kaunis katsella ja maistui todella hyvältä. Lisäksi härkistä maustettiin currymausteella, mustapippurilla, juustokuminalla ja worcesterkastikkeella.

WE7-001

Koko perhe tykkäsi laatikon mausteisuudesta, se oli kiinnostavan erilainen kuin perinteinen. Härkiksen suutuntuma on samantyyppinen kuin laatikossa muhineessa jauhelihassa. Tämä siis vinkkinä teille, jotka epäröitte tai teette ruokaa ennakkoluuloisille.

Helppo olla vege -kirjan on kustantanut Cozy Publishing. Kirja maksaa kirjakaupoissa noin 27 euroa.

Sini

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *