Nyt tulee tuorekosmetiikka!

Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa jatkuvasti. Markkinoille suorastaan tulvii uusia sarjoja, jotka eivät kuitenkaan poikkea kovinkaan paljon toisistaan.

Tässä uutuuksia, jotka herättävät minussa kiinnostuksen hieman erilaisella lähestymistavallaan. Tuotetestailut ovat menossa, joten tuloksiin palaan myöhemmin.

nuori1

Jo jonkin aikaa kansainvälisten muotilehtien, kuten Ellen, Voguen ja Harper’s Bazaarin palstoilla on vilahtanut Nuori-sarjan tuotteita. Nyt sarja on saatu meillekin myyntiin. Nuori-sarja on tuorekosmetiikkaa. Idean takana on suomalaissyntyinen Jasmi Bonnén, joka asuu Tanskassa ja jossa myös tuotanto on.

nuori2

Tuotteissa käytetään vain luonnon raaka-aineista.  Tuoreus syntyy siitä, että valmistus tapahtuu kolmen kuukauden välein. Jokaisessa pakkauksessa on kaksi päivämäärää: toinen kertoo, milloin viimeistään tuote on otettava käyttöön ja toinen,  milloin se on korvattava uudella.

Näin mahdollistetaan, että raaka-aineiden vaikuttavat aineet ovat aktiivisimmillaan. Koska käyttöaika on vain tuo kolme kuukautta, säilyvyyden takaavia aineita tarvitaan vähemmän. Myös tiiviit, valosuojatut ja hygieniset pumppupakkaukset edesauttavat säilymistä.

Nuori-sarjaa myy Helsingin Bulevardilla sijaitseva Naturelle-myymälä ja naturelle.fi -verkkokauppa.

Myös Lush-sarjalla on myynnissä käsintehtyä tuorekosmetiikkaa, muun muassa naamiot säilyvät vain 30 päivää. Ne pitää säilyttää viileässä eli jääkaapissa. Tuoreputsarit tulee käyttää kolmessa kuukaudessa.

Lush-tuotteita myydään heidän omissa myymälöissään Helsingissä ja lush.fi-verkkokaupassa.

novexpert2

Ranskalainen Novexpert-sarja on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka hehkuttaa säilöntäaineettomuudellaan. Tuotteiden säilyvyydestä huolehtivat nyt niin suositut maitohappobakteerit ja laadukkaat, hygieniset pakaukset. Tämä on mielestäni hyvinkin tervetullut suuntaus vähentää kemikaalikuormaa.

novexpert3

Sarjan takana on joukko konkaritutkijoita ja lääkäreitä, joilla on pitkä historia perinteisen kosmetiikan kehittämisessä. Sarjassa on viisi erilaista linjaa eri iho-ongelmien ratkaisuun. Tuotteiden vaikuttavien raaka-aineiden pitoisuudet ovat korkeita. Esimerkiksi hyaluroniboosterissa on neljää eri molekyylikokoa hyaluronihappoa, jolloin tuote kosteuttaa hyvin ihon eri kerroksissa.

Sarjalla on Ecocert-luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Tuotteita myyvät Sokokset, Emotionit ja Stockmann.

Paljon luonnollisia ja luomuraaka-aineita sekä 100 prosenttisia eteerisiä öljyjä, mutta myös joitakin synteettisiä raaka-aineita käyttävä Origins houkuttelee niitä käyttäjiä, jotka haluavat tuotteiltaan tehoja, joita ei pelkästään luonnonantimin saavuteta.

Tuotanto toimii eettisesti ja vastuullisesti: energia saadaan tuulivoimasta, pakkaukset valmistetaan kierrätetyistä materiaaleista ja myös kuluttajien palauttamat pakkaukset kierrätetään. Maapallon ilman ja vesistön puhtautta suojellaan puidenistutusohjelmalla. Myös hyväntekeväisyys on osa eettistä toimintaa: Origins on ollut mukana rintasyövän ehkäisykampanjassa jo vuodesta 1992 alkaen. Tähän mennessä se on lahjoittanut yli 53 miljoonaa dollaria syöpää ehkäisevään koulutus- ja tutkimustyöhön.

Ensimmäinen myyntipiste on Helsingin Stockmannilla.

Tuotteita voi kokeilla ihonpuhdistuksesta lähtien vesipisteen äärellä.

Sini

Kommentit (2)
 1. Tämä artikkeli herätti kiinnostukseni Novexpert -tuotteisiin. Niinpä suuntasin Tampereen Sokokselle. Hankin hyaluroniboosterin, koska olin seerumia vailla. Aivan mahtava tuote. Ihon väri parani ja ihon pinta sileni liki saman tien, myös kosteutustehot ovat kohdillaan. Olin ällikällä lyöty, sillä olen kokeillut lukuisia tuotteita (ökyhintaista BioEffectiäkin, joka seerumi ei pärjää tälle).

  Minulla on sarjan antiage-linjan voiteitakin, joita en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Tutkin Novexpert-sarjaa myymälässä laajemminkin. Joissakin tuotteissa on minusta liikaa hajusteita, mutta ehkä ne ovat ranskalaisten makuun. Kiitos vinkistä! Oli todella mukavaa löytää toimivaa kosmetiikkaa, joka pitää minkä lupaa. Sarja ei ole halpa, mutta minä olen valmis maksamaan laadusta.

  1. Hei Laila

   Hienoa, että jutusta oli apua.
   Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä, joten voivat olla alkuun hieman ärhäköitä, mutta yleensähän ne haihtuvat melko pian. Tosin eivät kaikki.

   Sarja on kiinnostava, kerrohan lisää kokemuksia kun olet käyttänyt pidempään.

   Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *