Oikein väärin

Ylioppilas- ja valmistujaisviikonloppu on ohi. Se oli lukemattomille nuorille tärkeä etappi, jota he halusivat juhlistaa myös pukeutumisella. Hienoa! Silti kaikki ei mennyt putkeen.

Hämmentävän moni nuori tyttö / nainen oli menneenä viikonloppuna sonnustautunut täyspitkään ilta- tai juhlapukuun. Siis aamupäivällä klo 10! Eihän siihen aikaan pukeuduta kuin kyse olisi smokki- tai frakkitilaisuudesta. Jotkut valkoiset, pitkät mekot näyttivät aivan hääpuvuilta.

Eikä tässä vielä kaikki: haukansilmäni bongasi jopa muutaman äidin pukeutuneena pitkään pukuun. Nyt en siis tarkoita muodikasta maksimekkoa. Ehei! Näillä tyttöjen tai äitien pitkillä puvuilla ei ollut mitään tekemistä muodikkaiden maksimekkojen kanssa. Ne olivat selvästi iltatilaisuuden vaatteita.

Olen ehkä tiukkis, mutta kyllähän päivä- ja iltatilaisuuksien vaatetuksen pitää olla erilaista.

Onkohan tämän täyspitkien pukujen suosion syynä amerikkaiset tanssiaispuvut, joita näkee jenkkileffoissa.

Eikä tässä vielä kaikki: osa puvuista oli olkaimettomia. Selvästi näki, että nuori oli epävarma asussaan, koska tytöt nyhtivät pukujensa miehustaa koko ajan ylemmäksi. Huvittavin oli, kun tyttö laittoi kätensä puvun sisään ja nosti rintansa oikealle paikalle – siis koulun alussa, kaikkien juhlijoiden keskellä! Kyllä siinä oli vaikea olla vakava.

Kolmas seikka, johon kiinnitin huomiota (ja seurueemme miesjäsenetkin mainitsivat siitä). Tytöt olivat sujauttaneet jalkaansa superkorkeat korkkarit – eivätkä osanneet kävellä niillä. Polvet koukussa he kävivät hakemassa lakkinsa. Osalla jalat ”hyytyivät” jo ennen virallista tilaisuutta, ja monet tytöt potkaisivat korkkarit pois ja tepastelivat koulun aulassa sukkasillaan.

Alipukeutuminen on loukkaus juhlijoita kohtaan, mutta näin pahasti ylipukeutuminen on myös arviointivirhe.

Kaisa

Kommentit (4)
 1. Lady of The Mess
  1.6.2015, 22:35

  Minä ihmettelin aivan samaa – minun aikanani päivällä pukeuduttiin siihen iänikuiseen jakkupukuun tai vastaavaan ja iltapuku laitettiin päälle sitten illalla.
  Noita olkaimettomia mekkoja päiväkäytössä olen ihmetellyt – kalkkis kun olen – esim. rippijuhlissa. Sekä tyttärillä että äideillä!

  1. Kaisa Virtanen
   1.6.2015, 22:44

   Eh Lady of The Mess, tämä iltapukuihin sonnustautuminen on ollut vallalla ainakin kymmenkunta vuotta. Tiedän kyllä, että joissakin kouluissa on annettu aika napakatkin ohjeet, ettei pitkiä pukuja ja olkaimettomia mekkoja saa laittaa.
   Koulussa olisi hyvä olla ainakin yksi tunti etikettipukeutumista muitakin tilaisuuksia ajatellen.
   -Kaisa

 2. Täällä ihmeteltiin samoja asioita. Ja tota rintojen asettelua näkyi tosi paljon 🙁
  ja sit ne korot!! Kauniita kenkiä ja sääriä, mutta se kävelytyyli, huh!
  Meidän miesväki kommentoi myös niitä todella, todella lyhyitä olkaimettomia mekkoja. Ei niissä paljon kangasta ollut.

  1. Kaisa Virtanen
   2.6.2015, 14:04

   Hei Arja, tällainen pukeutumistyyli on näköjään levinnyt kuin kulovalkea, valitettavasti. Ja kyllähän korkokengät ovat kauniita, mutta kyllä niillä pitää osata kävellä. Ennen juhlia olisi siis kannattanut harjoitella.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *