Olisiko aikaa huoltaa korut?

Ihastelin viikonloppuna mitä upeammin säihkyviä koruja Mennään naimisiin -messuilla Helsingissä. Vilkaisin käsiini – miksi omat koruni näyttivätkään niin sameilta?

Siksi, että edellisestä korujen puhidstuksesta oli liian pitkä aika. Kyselin neuvoja helsinkiläisen Rubens-koruliikkeen Tea Pakariselta ja Heli Tilliltä. Heidän ohjeensa oli helppo: silmä kyllä kertoo, milloin on aika puhdistuttaa korut. Jos koru ei säihky kuin ennen, puhdista se. Sormukset, muut korut ja esimerkiksi kellon metallisen rannekkeen voi pestä miedolla pesuliuoksella ja harjata kevyesti pehmeällä harjalla.

Samalla on hyvä myös tarkistaa, että kivien istutus on kunnossa. Helminauhan nyörityksen tulisi olla napakka. Jos nauha näkyy, vie helmet huoltoon solmittavaksi uudelleen.

”Jos sormus tarttuu vaatteisiin, istutus on päässyt löystymään ja kivi vaarassa irrota. Myös lukkojen kanssa on hyvä olla tarkka. Jos lukko ei mene kunnolla kiinni tai vaikkapa korvakorun pidike on löysä, korua kannattaa mennä näyttämään koruliikkeeseen. Samalla korut voidaan puhdistaa liikkeessä olevalla ultraäänipesurilla.”

Hyvä korujen säilytyspaikka on pehmeä. Metalli metallia vastaan ei koskaan ole hyvä asia. Korut myös naarmuuntuvat herkästi.

Jos sinulla on paljon koruja käyttämättömänä, kokeilepas kierrättää niitä. Vintage-korut ovat nyt suosiossa ja kysyntää niille riittää. . Vanhan korun voi jättää liikkeeseen myyntitiliin. Jos korusta ei haluakaan luopua, sen voi tuunauttaa kultasepänliikkeessä uuteen kuosiin.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *