Naiselo 45+
Naiselo 45+

Olutta janoon, ruokaan ja herkutteluun

Olut on nyt kovassa nosteessa, eikä suotta. Olut on viiniä kevyempi raikas janonsammuttaja ja seurustelujuoma. Kokeile rohkeasti eri laatuja.

Kun ehdotan olutta etenkin naispuolisille ystävilleni, niin kovin usein kuulen kommentin ”en mä juo kaljaa”. Mutta siitähän ei ole kysymys. Jos on juonut nuorena humalahakuisesti olutta, niin nyt puhutaan siististä ja nautinnollisesta käsityönä tehtyjen pienpanimo-oluiden siemailusta.
Oluen nousukiitoa kuvannee sekin, että Viini-lehti teki keväällä oluen erikoisnumeron. Helsinkiin on putkahdellut tämän vuoden aikana paljon pieniä olutkuppiloita ja panimoravintoloita. Olut on myös ollut näyttävästi esillä sanomalehdissä ja olutmaisteluita järjestetään ahkeraan ravintoloissa.
Mene rohkeasti sisään maistelemaan. Jos pyydät maistiaista, saat sen yleensä pienessä lasissa. Jos tykkäät, ota isompi lasi, maistele ja nauti. Älä tyydy lämpimään juomaan, sillä olut on parhaimmillaan viileänä.

Jos haluat tietää oluesta enemmän, tutustu ensin oluen taustoihin ja kokeile olutta myös ruuanlaitossa. Mainio opas oluen maailmaan on Aniko Lehtisen kirjoittama Yks olut! Oluen käsikirja. Avauspuheessaan Aniko kirjoittaa, että olut on hauska juoma: se on seurustelujuoma, baarijuoma ja hengausjuoma.
Olen täysin samaa mieltä. Kirjassaan Aniko valottaa oluen historiaa, oluttyyppejä ja -tyylejä. Mukana on myös ruokareseptejä, sillä Anikon mielestä oluesta saa irti kaikkein eniten ruuan seurana. Kirjan lopussa on myös vinkkejä, kuinka olutta voi käyttää drinkkinä. Itse aloitin lukea kirjaa takaapäin eli luin ensin lopussa olevan olutsanaston ja sitten alusta alkaen.

Suosittelen – sekä olutmaistelua että kirjaa. Kippis.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *