Osaatko tulkita median meikkiohjeita?

Medialukutaito on muotitermi, joka liitetään usein piilomainonnan huomaamiseen. Taidosta on hyötyä ihan niinkin arkisessa asiassa kuin meikkiohjeiden tulkinnassa.

Asia tuli esiin hieman yllättäen myös Kaisalle ja minulle, kun vietimme blogimme ensimmäistä Inspiraatiopäivää. Päivä alkoi Raili Hulkkosen meikkausesityksellä. Raili teki aikuisen naisen silmämeikkiä. Kaikki meni hyvin, kunnes silmämeikki alkoi olla valmiina.

Sitten joku kysyi: Mihin laitat valopisteen? Raili mietti tovin ja kysyi: Mikä valopiste? Hän oli juuri opastunut, kuinka aikuisen naisen jo hieman valahtanut yläluomi on viisainta meikata yhdellä, tummahkolla luomivärillä. Ja että se kannattaa häivyttää ylöspäin hieman vaaleammalla sävyllä. Lisäksi tumma rajaus aivan ripsien tyveen ja reippaasti ripsiväriä. Tehokas silmämeikki on siinä.

Selkisihän se valopistekin. Naistenlehden meikkiohjeessa oli neuvottu laittamaan vaaleampaa valoa heijastavaa väriä luomen keskelle vangitsemaan katse. Lisäksi oli neuvottu käyttämään vaaleaa väriä luomen sisänurkassa, hieman tummempaa luomella ja vielä tummempaa luomen ulkonurkassa ja luomivaossa. Yllättävän moni oli ohjeen lukenut, kokenut liian vaikeaksi ja seurauksena luopunut koko luomivärin käytöstä.

Raili kysyi heti, missä lehdessä ohje oli. Selvisi, että lehdessä joka kohdistaa juttunsa 20-35 -vuotiaille naisille. Niinpä. Ohje toimii kohderyhmälle, mutta yli nelivitosella yläluomi alkaa olla niin laskeutunut, ettei valopisteen kohtaa edes näy, jos katsoo itseään suoraan peilistä.

Miksi siis kikkailla meikin kanssa, kun näkyvään ja hyvään lopputulokseen pääsee helpommallakin?

Kun seuraavan kerran luet meikkiohjeita ja innostut niitä noudattamaan, tarkista ensin lehden kohderyhmä. Jos se on alle 50 vuotta, ole tarkkana kannattaako ohjeita noudattaa. Jos luomesi ovat kuin nuorella, noudata. Jos roikkuvat lähes ripsissä, älä.

Tänä keväänä suositaan melko hailakoita luomivärejä. Ne enemmänkin nostavat pullottavaa luomea esiin, kuin häivyttävät sitä. Muista perussääntö: tumma pienentää, vaalea nostaa esiin.

Sini

 

 

 

Kommentit (2)
 1. Maarit / Sopusointujablogi
  1.3.2016, 11:14

  Se on juuri noin! Ja meikkaamisesta tehdään niin paljon vaikeampaa kuin se oikeastaan onkaan. Lehdet kohdistavat harmillisen paljon ohjeita nuorten tarpeisiin…

  1. Kaisa Virtanen
   1.3.2016, 11:23

   Hei Maarit, kiitos kommentistasi. Sinä kiteytit hyvin asian: meikkaamisesta on tehty vaikeampaa kuin onkaan.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *