Osaisinpa kauneuden kieltä

Nyt alkaa terveen ihon perushoito kosmetiikalla olla sellaista rakettitiedettä, että allekirjoittanutkin huomaa tarvitsevansa sanakirjan tai opastusta kuullun ymmärtämiseen.

Viime aikoina olen ihmetellyt esimerkiksi, mitä on terveen ihon kunnon terapeuttinen ylläpito. Entäpä paramedikaalinen tai lääkkeellinen ihonhoito silloin, kun puhutaan kosmetiikasta eikä reseptillä määrätyistä ihovoiteista. Aamulla minut pysäytti rautatieasemalla esittelijä, jonka voidepurkkien sisällöstä ja vaikutuksesta en tajunnut mitään, niin ylivoipaisia tuotteet olivat. Löysä nahka nousisi korkeuksiin jo muutamassa päivässä.

Kyselin näistä ylivoimaisista tuotelupauksista ja toimintatavoista niiden kauppiailta ja maahantuojilta. Vastaukset olivat niin ympäripyöreitä, etten edelleenkään ymmärtänyt asiaa. Jotkut sentään myönsivät, että mystiikka myy paremmin kuin selväsanaisuus.

Ymmärrän toki, että ylisanoilla yritetään erilaistaa tuotetta muista ja nostaa omia muiden yläpuolelle. Maalaillaan mielikuvia jostakin paremmasta ja tehokkaammasta. Välillä minunkin on pakko vain ihailla mainos-ja markkinointi-ihmisten taitoa taivutella sananpeistä.

Mutta meneekö viesti meille kuluttajille perille? Ostammeko, vaikka emme ymmärrä tuotteesta mitään.
Minä jätän kauneusjutusta pois tuotteen, jonka sisällöstä tai toimintatavasta en saa tolkkua. Jätän myös ostamatta tuotteen, joka lupaa hoitaa kaikki mahdolliset – ja mahdottomatkin – asiat yhdellä kerralla.

Miten on Naiselon lukijat? Uskotteko lupauksiin, joita ette ymmärrä? Vai valitsetteko tutun, turvallisen ja hyväksi havaitsemanne tuotteen?

Sini

PS Kuvan tekstit eivät liity ylilupauksiin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *