Naiselo 45+
Naiselo 45+

Paljaana vai verhottuna

Iltalehti kirjoitti, että paljaat sääret näyttävät useimmiten tyylikkäämmiltä ja kauneemmilta kuin sukkahousuissa. Uskallan sanoa: harvoin on.

Olen ehkä tiukkapipoinen tyylipoliisi, mutta paljaat sääret eivät todellakaan aina kaunista tai edes sovi juhla-asuun. Ajatelkaa pakastebroileria muistuttavaa väriä, hoitamattomia kantapäitä, törröttäviä säärikarvoja tai vaikkapa paksuhkoja pohjeita, vaikka ne olisivat ruskeat. Kiitos, ei kiitos.

Asia erikseen, jos sääret ovat kauniit rotusääret (joita on ehkä 1/100), ruskettuneet (tasaisesti), ajellut, sileät sääret, hoidetut kantapäät ja moitteettomat lakat kynsissä. Silloin ok, jos juhla ei ole kovin virallinen.

Toinen asia on tietysti etikettiä vaativat tilaisuudet. Niihin ei vain tulla ilman sukkahousuja tai stay upeja. Ja niitähän on aivan ohuita (esim. 8 den), eivätkä ne ole edes kuumat. Ja jos kenkien kärki on auki, sukkikset ovat tietysti ilman kärkivahviketta tai jopa ilman kärkeä (kärki auki). Silloin lopputulos ei todellakaan ole tätimäinen.

Katsokaapa yllä olevaa kuvaparia. Mitä mieltä olet kuvan oikeapuoleisen naisen  kokonaisuudesta, olisiko parempi sääret verhottuina? Vasemmanpuoleisella naisella on 8 denierin sukkahousut. Näyttävätkö sääret ”tädiltä”?

Kaisa

Täältä löytyy lisää sukkahousuasiaa ja täältä myös kuvia. Lisäksi jalkahoitovinkit.

Kommentit (8)

 1. Leena

  No ei todellakaan näytä tädiltä vaan siistiltä ja siltä kun ei sukkiksia ole kun on oikea väri ja paksuus. Ja kyllä tuo toinen tarvitsisi ehdottomasti sukkikset jalkaan, väri tasoittuu eikä mustelmat ja ruvet kiinnitä niin paljoa huomiota. Ja kun on sukkikset jalassa ei kenkäkään tunnu niin hiostavalta.

  • Kaisa Virtanen

   Hei Leena, on se hienoa, etten ole yksin tämän sukkahousuasian kanssa. Tietysti, jos juhliin verhoaa säärensä paksuilla tai vääränvärisillä sukkiksilla, näyttää helposti tädiltä. – Ja vapaa-aikana voi ottaa rennosti ilman sukkiksia, jos ei ole juhlia.
   -Kaisa

 2. Nimetön

  Onhan se tosi, että mummot käytti 30 vuotta sitten talvella 80 den virttyneitä ihoa vähän tummempia kurtussa olevia liian isoja sukkahousuja. Siitä on sitten jäänyt joillekin se mielikuva, että kaikki ihonväriset on mummosukkahousuja. Jos sukkahousujen pinnan kiilto ja väri on oikea, niin edes 40 den sukkahousuja ei pysty erottamaan kuin vasta parin metrin päästä. Tuollaiset 8 den sukkahousuthan on kuin puuteri jaloille. Ei näytä sukkahousuilta, mutta peittää ihon virheet. Kun ne vaan saisi vielä kestämään pienet raapaisutkin.

  Monissa muotiblogeissakin olen lukenut tuota tuskailua, kun mustat sukkahousut on liian talviset, mutta jalat on liian valkoiset tai on liian kylmä paljaille jaloille. En ymmärrä miten monet nuoret naiset ovat unohtaneet kokonaan ihonväristen sukkahousujen olemassa olon. Myös muita värejä on olemassa. Värilliset sukkahousut tietysti vaatii käyttäjältä värisilmää yhdistellessä muihin vaatteisiin. Kun ulkona on kesäinen ilma, niin itseä ihmetyttää jonkun kesämekon yhdistäminen 60 den mustiin sukkahousuihin.

  • Kaisa Virtanen

   Hei Anonymous, kiitos hyvästä kommentistasi.
   On totta, että väri, kiilto yms. vaikuttavat sukkahousujen näkyvyyteen – ja tietysti kokonaisilmeeseen.

   Monet naiset ovat todellakin unohtaneet päivettyneen ihonväriset sukkikset, turhaan. Sitä vastoin siskonmakkaranväriset sukkahousut olisi hyvä unohtaakin, yleensä.
   -Kaisa

 3. Anneriitta

  Mahtavaa, että otit asian esille. Itse kannatan ehdottomasti sukkiksia myös muussa kuin virallisessa pukeutumisessa etenkin alkukesästä kun säärten väri todellakin on pakastebroileria muistuttava. Auringon vaaroja varon nykyään aika tarkkaan, muutamia vuosia sitten otsalta esiaste poistettiin, joten enää en ”ota” aurinkoa lainkaan. Sukkikisen sijaan kesällä käytän sääriin sävyttäviä itseruskettavia tuotteita. Hame ja mekko on kesällä ihan parasta 🙂

  • Kaisa Virtanen

   Hei Anneriitta, alkukesän kalvakat sääret eivät kaunista. Pieni sävy säärissä on paljon parempi on se saatu sukkahousuilla tai itseruskettavilla. Minä suosin sukkiksia monissa tilanteissa. Lomalla, viikonlopun vapailla ja rentona työpäivänä helteellä jätän sukkikset pois. – Ja tosiaan mekko ja hame kesällä on niin parasta.
   -Kaisa

 4. Vintage Lady

  Ihanaa, en siis ole ainoa joita säärikarvojen ajelun jälkeiset pilkulliset, mustelmaiset ja valkoiset sääret eivät viehätä! Oma väri kun on etelänlomankin jälkeen raaka siskonmakkara, en todellakaan edes haaveile juhlapukeutumisesta ilman sukkia. Onneksi oma tyyli on 40-luvun vintagea, joten voin käyttää verkkostay-upeja surutta – muut kun eivät kestä yhtäkään käyttökertaa, eli ei siis jää mitään pestävää 😀 (hassut ylöspäin osoittavat varpaat, kalvavat sukat rikki myös ilman kynsiä, sekin testattu…) Saksasta ostan aina upeita, todella pientä verkkoa olevia saumallisia sukkia, harmi ettei Suomesta saa mitään yhtä kaunista! Ja usein Suomessa kootkin ovat aika reiluja tällaiselle kukkakepille.

  • Kaisa Virtanen

   Hei Vintage Lady, kiitos kommentistasi. Ymmärrän hyvin, että suosit sukkahousuja. Verkkosukat sopivat hyvin 40-luvun tyyliin.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *