Naiselo 45+
Naiselo 45+

Paljain jaloin vai ei?

Tykkään kävellä paljasjaloin kotona ja luonnossa. Muualla en. Se aiheuttaa välillä, tai, no melko useinkin, muille päänvaivaa. Meinasin kerran jopa joutua ulos jumpasta jääräpäisyyteni vuoksi, sillä ohjaajan mielestä tunnilla voi  olla vain avojaloin. Minulla oli liukuestesukat.

Tiedän, että paljasjaloin oleminen aktivoi jalan lihaksia, parantaa tuntumaa alustaan ja onhan tasapainokin silloin parempi kuin kengät jalassa. Mutta, mutta. Liikuntapaikkojen lattiat ovat nykyään luvattoman likaisia ja aika monen jalat kamalassa kunnossa. Sienet muhivat myös kuivilla lattioilla, ja jos iho on rikki, niin ongelmia tulee.

Tiedän sen, sillä ihoni on ohut jaloissakin. Onnistun  imuroimaan kaikki mahdolliset pöpöt itseeni. Vältän kuljeskelua avojaloin yleisissä tiloissa. Uimahallissa ja suihkussa liikun varvastossuissa. Jumpassa käytän sukkia, joiden pohjissa on liukuesteet.

Ulkoiluun löysin yllättäen lähes paljasjalkatuntumaa muistuttavat Adidas PureBoostx -lenkkarit, jotka sain testattavaksi keväällä. Niiden sanotaan olevan merkin ensimmäiset, naisen jalkaan suunnitellut juoksukengät. On minulla varsinaiset paljasjalkakengätkin, mutta niiden pohja on aivan lättänä. Näissä on hieman korotusta kantaosassa. Se tuntuu paremmalta.

Kenkäosa on ohut, joustava eikä siinä ole paksuja, ihoa painavia saumoja. Sukkaa ei tarvita. Lesti sopii mainiosti hieman leveään jalkaani. Epäröin alkuun, miten tossu pelittää hiekkatiellä, sillä kenkäosa on irti pohjasta jalkaholvin kohdalla. Ainakaan vielä ei kiviä ole pohjan väliin mennyt.

Pakko myöntää, etten ulkonäön ja värin vuoksi näihin olisi heti kaupassa tarttunut, mutta kokeilun jälkeen voin suositella. Ihan hyvä vaihtoehto, kun ei asvaltilla tai hiekkaisella kotikadullani oikein paljasjaloin voi kävellä.

Pohdimme asiaa Kaisan kanssa, liioittelenko ongelmaani. Kaisan mielestä en, samoilla linjoilla ollaan – ei avojaloin jumpassakaan. Ahkerana vesijumppaajana Kaisa käyttää vesijumpassa uimakenkiä. Niillä saa pitävän otteen myös altaan pohjasta.

Liikutko sinä avojaloin yleisissä tiloissa?

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *