Naiselo 45+
Naiselo 45+

Paperiton, värikäs koti?

Teen töitä työhuoneella ja kotona. Kotonakin on iso kirjoituspöytä, jossa tietokone, kynät yms. Asuntomessutaloissa ei ilmeisesti tehdä lainkaan paperitöitä.

Messutaloissa ei ollut juuri lainkaan työpöytiä, siis paperi- tai toimistotöitä varten. Parissa kohteessa bongasin sellaiset. Mutta, mutta. Pöydät olivat aivan käsittämättömän pienet: vain kannettava ja jokunen pieni tavara mahtuisi niille. Ehkä olen tottunut liian suuriin työpöytiin? Ehkä kukaan nykyihminen ei tee paperihommia kotonaan?

Lisäksi kiinnitin huomiota, että messutaloissa värejä oli käytetty rohkeasti. Ei enää pelkkiä valkoisia seiniä, vaan myös seinissä oli väriä (maalattu, ei tapetteja). Lisäksi huonekaluissa, kodintekstiileissä ja kaakeleissa oli väriä. Voimakkaita värejä oli käytetty myös pienissä tiloissa, ei siis vain isoissa makuuhuoneissa tai keittiöissä. Mielenkiintoista.

Mitä mieltä sinä olet värikkäistä seinistä?

Kaisa

kuvat 1 ja 2: Pienille työpöydille ei mahdu kuin läppäri ja jokunen pieni tavara. Molempien kuvien työtuolit eivät täytä minkäänlaisia ergonomisia toiveita. Niissä ei pitkään istuta. Tällaiset ”työpisteet” ovat lähinnä huono vitsi.

kuva 3: Näyttävät laatat tuovat ryhtiä keittiöön.

kuva 4: Pikkuruinen olohuone on kalustettu värikkäillä, aika isoilla huonekaluilla. Vain pöytä on minikokoinen.

kuva 5: Musta-valkoinen matto, punainen tuoli ja rahi piristävät harmaa-valkoista, pientä olohuonetta.

kuva 6: Räyhäkäs keltainen tuo valon olohuoneeseen. Yksi messukävijä totesi: ”En jaksaisi katsoa jatkuvasti noin voimakkaan keltaista seinää.” Juu, en minäkään.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *