Miehen parta timmiin

Oletko kyllästynyt miehesi raapivaan ja ruokottoman näköiseen pehkopartaan? Tässä miehelle muutama vinkki, kuinka parta pehmenee ja kaunistuu. 

Partavillitys näkyy jatkuvan myös vanhemmilla herrahenkilöillä. Ja mikä ettei, nykyisin parta sallitaan bisneksessäkin tietyin reunaehdoin.

”Tyyli voi olla mikä tahansa, kunhan parran rajat ovat siistit”, vinkkaa kuvassa mallia näyttävä parturi Jan-Mikael Urjansson. ”Erityisen tärkeää on leuanalusrajaus. Edestäpäin katsottuna parta ei saa näkyä kaulalla”, hän muistuttaa.

Vaikka partaa ei tarvitsekaan välttämättä ajella aamuin illoin, partaa pitää hoitaa.  Puhtaanapitoon sopii hyvin hiuksille tarkoitettu sampookin – laadusta riippuen. Hilsesampoo ei ole se paras vaihtoehto. Paras on parralle kehitetty oma sampoo. Se kosteuttaa ja antaa pehmeyttä partakarvoille.

 

Parran rajaaminen ja muotoilu onnistuvat kotonakin. Uusi tulokas trimmerimarkkinoille on Wahl, noin 79 e (löytyy ainakin verkkokauppa.comista).

Jos ajelun tekee mieluummin käsihöylällä, partakarvat on hyvä pehmitellä partavoiteella tai -geelillä. Se helpottaa laitteen liukumista iholla ja estää osaltaan pikkuhaavojen syntymistä.

Ajelun jälkeen partakarvoja voi vielä pehmitellä partaöljyllä, niin parta ei harota kuin harakanpesä. Hiero pari tippaa käsiin ja sivele partaan. Öljy antaa karvoille myös hieman kiiltoa.

Parranajelu raastaa  ihon pintaa, jolloin iho saattaa punoittaa. Rauhoittavan partavoiteen tai -nesteen käyttöä ei kannata jättää väliin. Kosteuttava after shave -partavesi virkistää ihon parranajon jälkeen. Paukkupakkasilla kannattaa valita after shave -voide, se auttaa ihoa pysymään pehmeänä.

parta1

Ajelua helpottavat iholla vaahdoksi muuttuva Evo Shaving Crème, 22 e/150 ml, Lierac Homme -parranajogeeli myös kosteuttaa ihoa, 18 e/150 ml, kosteuttavaa aloe veraa sisältävä Bulldog Original 2in1 Beard Shampoo and Conditioner -partasampoo sisältää myös hoitoaineen, 14,50 e/250 ml.

IDBlack -partaöljy kosteuttaa, pehmentää ja helpottaa parran hallittavuutta, 19,90 e/50 ml. Parran harjaukseen sopii Tangle Teezer  Groomer -harja 21 e, Tabac Gentle Men’s Care After Shave Lotion viilentää, rauhoittaa ja hoitaa ihoa ajelun jälkeen, 24,90 e/90 ml.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *