Naiselo 45+
Naiselo 45+

Parvekkeet ja terassit kuin olohuone

Muhkeita sohvaryhmiä, lepotuoleja, liekkipöytiä ja terassilämmittimiä. Pihat, parvekkeet ja terassit alkavat lähestyä olohuoneita. Ihanteellista, jos on aurinkoista.

Kiertelin Kevätmessuilla katsomassa puutarhakalusteita. Missään ei näkynyt perinteisiä puisia kalusteita eikä niitä halpismuovituoleja. Polyrottinki eli suomeksi rottinkia jäljittelevä muovi hallitsee edelleen. Tuntuu, että entistä enemmän kalusteiden tyyli muistuttaa todellakin kodin huonekaluja: isoja nojatuoleja, kulmasohvia ja raheja.

Pylväsmäiset terassilämmittimet tai liekkipöydät näyttivät kiinnostavan messukansaa. Niiden avulla terassilla tai jopa kattamattomalla pihalla pysyy lämpimänä.

puutarha, kulmasohva

puutarha

puutarha, lämmityspöytä

Muhkeat pehmusteet kuuluvat olennaisena osana puutarhakalusteisiin. Nehän tekevät oleskelun miellyttäväksi. Minulla ei ole tuollaisia isoja puutarhakalusteita. Silti puutarhakalusteiden pehmusteiden säilyttäminen vaatii yhden kaapin käyttöönsä. Minulla on suhteellisen paljon kaappitilaa. Monissa asunnoissa on selvästi vähemmän kaappeja. Mitenhän he säilyttävät nämä kesäkalusteiden toppaukset? Miten sinä olet ratkaissut tilanteen?

puutarha, keinu

Jos terassi on katettu tai parveke lasitettu, voi tyynyjä pitää paikoillaan. Mutta entäpä kun sadetta on jatkunut viikon tai on syksy tai talvi? Vaikka laadukkaimmissa pehmusteissa kankaat on käsitelty tekstiilisuojalla, ei kankaasta kuitenkaan tule ”sadetakkitasoa”. Ja sitä paitsi suoja-aine kuluu vähitellen pois – eli se ei kestä tuotteen loppuelämää. Suojaus pitää siis uusia säännöllisin väliajoin.

Ilahduin, kun Kevätmessuilla näin Softcaren uutuuden: vesipohjaisen suoja-aineen, joka sopii ulko- ja parvekekalusteiden pehmusteille. Onhan heillä on ollut ennenkin näille tarkoitettu tuote, mutta se ei ole ollut vesipohjainen. Tämä nykyinen on tuoksuton, mikä sai minulta erityiskiitoksen. Siitä innostuneena suihkuttelin ulkokalusteiden valkoiset tyynyt. Ovatpahan valmiina, kun lämpimät säät tulevat ja pihakausi alkaa.

puutarha, suoja-aine

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *