Piipahdus kylpylässä on kuin pikamatka Japaniin

Haaveiletko kylpylälomasta, mutta et osaa päättää minne mennä? Yksi varteenotettava vaihtoehto on lahden takana Ruotsissa. Vuorokausi japanilaishenkisessä kylpylässä nappaa mukavasti irti arjesta ja oravanpyörästä. Piipahdimme Kaisan kanssa Yasuragissa tammikuussa. Minulle tämä oli jo kolmas kerta ja menisin heti uudestaankin.

Yasuragin kylpylä viehättää siksikin, että siellä kaikki on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Ideana on keskittyä omaan itseensä, riisua mielestä ja ulkokuoresta kaikki ylimääräinen. Nauttia, rentoutua ja tasapainottua. Tämä ei missään nimessä ole biletyspaikka ollenkaan!

yasuragi_new bath house

Jokainen vieras saa sinivalkoisen yukatan, uimapuvun ja kylpysandaalit. Suositus on, että vierailun ajan pukeudutaan vain yukataan. Se päällä voi kulkea hotellissa missä vain. Myös ravintoloihin mennään kyseinen takki päällä. Ensin se saattaa tuntua oudolta, mutta on kyllä todella ihanaa, ettei tarvitse miettiä mitä pukea ylleen. Aikaakin säästyy muuhun.

_19A0432

Kylpykierros alkaa japanilaisella pesulla. Pesutilassa jokaisella pesupisteellä on puinen palli ja kiulu. Vartalo pestään hitaasti pesuun keskittyen ja huuhtaistaan lopuksi kaatamalla pesuvadista vettä päälle. No, näinhän lapsuuden saunassa peseydyttiin.

Kylpyläänkään ei tarvitse ottaa mitään mukaan, sillä siellä on pesusaippua, sampoo, hoitoaine ja vartalovoide. Myös vettä tarjoillaan, samoin teetä ja hedelmiä sekä kylpylässä että hoitolan aulassa. Allaspulahduksen ajaksi takit laitetaan seinäkoukkuihin. Ensi kerralla otan mukaan jonkin merkkinauhan, jotta varmasti löydän oman takkini muiden samanlaisten joukosta.

Jos et ole kokeillut koskaan sauna-joogaa, niin täällä voit kokeilla. Tarjolla on myös äänimaljarentoutusta, Yasuragin omaa joogaa, Do in/Qi gongia ynnä muuta rauhoittavaa ja rentouttavaa. Nämä aktiviteetit kuuluvat hintaan.

Kylpylässä on myös kauneushoitola, jossa tehdään kasvo- ja vartalohoitoja sekä erilaisia rentouttavia hierontoja. Hoidoissa käytetään ruotsalaisvalmisteisen Hada-luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita. Kokeilemani hieronta oli miellyttävä sekoitus erilaisia hierontatekniikoita. Hoitaja oli taitava ja sai minut rentoutumaan hektisen päivän jälkeen. Suosittelenkin ottamaan hieronnan heti saapumispäivänä kylpyläkäynnin jälkeen.

Ruoka on todella hyvää. Annokset ovat pieniä, mutta niitä tarjoillaan useampia peräkkäin. Tässä lounas, joka oli niin kaunis, ettei sitä olisi malttanut syödä ollenkaan.

yas11

Kaikki yksityiskohdat on mietitty kauniiksi ja levolliseksi.

Vierailumme iltahuipennus oli japanilainen illallinen, jossa kokki valmistaa asiakkaiden nenän edessä ruuat alusta loppuun. Kannattaa ottaa myös juomapaketti kyydittämään ruokaa ja täydentämään makuelämystä. Aterian jälkeen kaipaa lähinnä sänkyä ja unta.

Kylpylärakennus on alunperin ollut erään ammattiliiton koulutuskeskus. Kun toiminta on lopetettu, rakennus on muutettu hotelliksi. Kylpylä sijaitsee meren rannalla kallion päällä. Näyttää erikoiselta, kun ulkoaltaassa taivasalla lojuessa näkökenttään lipuu kerrostalonkokoinen, punakylkinen laiva.

_19A8890

Tänä vuonna kylpylä on muuttunut myös siten, että siellä ei käytetä ollenkaan käteistä rahaa. Ostokset kirjautuvat huonelaskuun, joka mieluusti maksetaan luottokortilla.

Kylpylän alaikäraja on 16 vuotta. Lapset ovat tervetulleita kesällä, jolloin heille järjestetään omaa ohjelmaakin. Kylpylään voi piipahtaa myös vain päivävisiitille. Vastaanotto on on avoinna ma-pe  8.30 – 17, viikonloppuisin klo 10-16, osoite Hamndalsvägen 6, 132 81 Saltsjö Boo, Sweden.

Hinnat vaihtelevat paketin mukaan, tarkemmin ne löytyvät kylpylän verkkosivuilta TÄÄLTÄ

Sini 

Kommentit (1)
  1. Tämä vinkki täytyy kyllä käydä testaamassa, kiitos! Arja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *