Pitoa ja näköä bilemeikkiin

Kyselimme meikkiammattilaisilta, kuinka pikkujoulujen kestävä meikki tehdään. Entä kuinka saa päivämeikin muutettua nopeasti iltameikiksi?

Meikin hyvä pohjustus on kaiken a ja o, muistutti Raili Hulkkonen Naiselon inspiraatiopäivässä. Levitä primeria eli meikinpohjustustuotetta hyvin kosteutetulle iholle. Primer tasoittaa ihon sävyä ja pintaa sekä antaa iholle heleyttä. Ja ennen kaikkea se auttaa meikkivoidetta pysymään pidempään raikkaana iholla. Voit sekoittaa primeria myös meikkivoiteeseen.

Myös silmämeikin tekeminen kannattaa aloittaa pohjustamisella. Muistatteko Riia Koiviston minulle tekemän silmämeikin, joka kesti pari päivää moitteettomana? Riia levitti ensin luomille meikkivoiteen ja korostusvärin sekoituksen. Sitten hän puuteroi luomet kevyesti ja levitti päälle luomenpohjustajaa ja vasta sitten luomiväriä.

Jos näin monta kerrosta tuntuu liian työläältä, laita vain luomenpohjustajaa ja luomiväriä. Painele luomiväri ensin siveltimellä luomelle ja vasta sitten häivytä.

Päivämeikki muuttuu iltameikiksi tummentamalla meikin värejä. Illan hämyssä pääasia on, että silmät ja huulet sekä kasvot piirtyvät esiin. Tummenna siis silmämeikkiä, vahvsita ja muotoile kulmakarvat linjakkaiksi, heleytä ihoa raikkaalla poskipunalla ja punaa huulet. Voit lisätä valokynää tai valoa heijastavaa korostusväriä amorinkaareen ja poskipäille.

Silmät piirtyvät paremmin esiin, kun lisäät vahvan rajauksen aivan ripsien tyveen. Mervi Markkanen neuvoo, että rajaus on helppo tehdä siveltimellä, jos viivan vetäminen rajauskynällä pelottaa. Ota rajauskynästä väriä litteään siveltimeen ja painele siveltimellä väriä aivan ripsien tyveen kuvan mallin mukaan.

Huulipuna pysyy paremmin, kun levität huulimeikin pohjustajaa huulirajaan ja huulille. Huulet kannattaa ehdottomasti rajata joko punan värisellä tai värittömällä rajauskynällä. Rajaus tekee puskurin, joka estää punaa kipuamasta huulijuonteisiin.
Lisää sen jälkeen pitkäkestoista punaa huulille. Jos levität punan siveltimellä, saat väriä ohuemman kerroksen. Useampi ohut kerros kestää paremmin kuin yksi paksu.

Jos et itse osaa meikata tai haluat oppia uutta, kokeile vaikkapa Stockmannin tavaratalon meikkauspalvelua. Voit varata ajan kosmetiikkaosastolta, meikki maksaa 40 euroa. Me kokeilimme Kaisan kanssa Stockmannin blogi-illassa meikkipalvelun tekemää Diorin huulimeikkiä. Hyvin pysyi.

Sini

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *