Naiselo 45+
Naiselo 45+

Pizzeria, johon pitää tilata pöytä

Ajan useamman kerran viikossa Helsingin Oulunkylän läpi. Huomasin kesäloman aikana, että Siltavouduntielle oli tullut uusi ravintola. Ja eipä aikaakaan, kun korviini alkoi kantautua puheita, että illalla sinne ei mahdu, jos ei varaa pöytää. Kysehän on pizzeriasta!

Varasimme ystäväpariskunnan kanssa sinne pöydän. Millainen kokemus oli?

capperi

Capperi on napolilaishenkinen, noin 50-paikkainen pizzeria. Meillä Suomessa pizzeriat ovat yleensä pikaruokapaikkoja, jossa ei ole mitään tarvetta pöytävarauksiin. Niitähän on jokaisessa kaupunginosassa ja usein jopa monta. Capperi on ihan muuta kuin se mielikuva, jonka pizzeria-sana yleisesti tuo mieleen.

Sisustus on pelkistetty. Poissa on tunkkaisuus ja itsetehdyn tuntu. Meillä oli pöytävaraus perjantai-illaksi klo 18.00. Jokainen pöytä oli täynnä. Koska olimme paikalla muutamaa minuuttia etuajassa, odotimme puoli minuuttia, että pöytämme siistittiin edellisten syöjien jäljiltä. Jos teette varauksen, ei kannata myöhästyä, sillä varaus on voimassa vain 10 minuuttia yli sovitun ajan.

Tilaus otettiin nopeasti. Odottelimme pizzojamme noin 40 minuuttia, mutta se ei tuntunut pitkältä, kun meillä oli paljon puhuttavaa – ja prosecco siivitti puhetta.

Tilasin itselleni Lemon pizzan, koska tuntui kiehtovalta ajatella pizzataikinan sitruunaisuutta. Pizzan päällä oli kylmäsavulohta, katkarapuja, rucolaa ja sitruunaviipaleita. Olen aika kriittinen pizzojen suhteen, mutta täytyy todeta, että nauttimani oli ehkä paras Italian ulkopuolella nauttimani pizza! Eli täytti tai jopa ylitti odotukseni.

capperi sitruunapizza
Lemon

Capperissa pizzojen pohjat tehdään italialaisesta, kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä ja lähes kaikki päälle laitettavat tulevat Italiasta, jotta aitous pysyy oikeana.

Jos olet tottunut ostamaan pizzan alle 10 euron hintaan, Capperin hintataso on ihan muuta: 10,50-24,00 euroa. Kallista, sanoisi joku, mutta eihän näitä syödä joka päivä tai edes joka viikko.

Koko tuon lähes parituntisen käyntimme ajan ravintola oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Lisäksi monet ruokailijat kävivät hakemassa pizzat syödäkseen kotona. Monta ryhmää myös joutui kääntymään ovelta, koska heillä ei ollut pöytävarausta.

Paljonko antaisin pisteitä? Pizzalle 10 ja palvelulle 9.

Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *