Naiselo 45+
Naiselo 45+

Toivejuttu: Mitä hihamerkeille pitäisi tehdä?

Vaatemerkki hihassa. Halkio harsittu kiinni. Läpinäkyvän vaatteen pesumerkki näkyvissä. Kaikki pois.

Sain innoituksen tähän postaukseen, kun viikon sisällä olen taas bongannut muutaman hihamerkin ja ainakin viisi halkioharsinlankaa.

ruksi

Joissakin tapauksissa – ennen kaikkea kapealinjaisissa miesten puvun- ja villakangastakkien halkiot suljetaan jättikokoisella harsinpistoilla, sellaisella x-ristillä. Tämä auttaa, että myyntirekissä halkiot pysyvät kiinni. Tikit on tarkoitus ratkoa pois, kun vaate otetaan käyttöön.

Vaatteiden hihamerkit on kiinnitetty parilla pistolla. Nämä merkit helpottavat asiakasta löytämään kaupassa tietyn merkin vaatteet. Näitä merkkejä EI ole tarkoitus jättää vaatteeseen, kun vaate otetaan käyttöön. Yksi vaatemyyjä kertoi, että asiakas oli suuttunut, kun myyjä myyntitilanteen lopuksi, maksun jälkeen oli poistamassa hihamerkin, jottei asiakkaan tarvinnut etsiä riittävän teräviä saksia tai ratkojaa. Tiedän myös tapauksen, jossa asiakas tuli jälkikäteen hakemaan kaupasta irrotetun hihamerkin.

Uskokaa: ne merkit pitää poistaa. Sanon nyt suoraan: On junttia jättää merkki hihaan.

hihamerkit

Monissa neuleissa ja hihattomissa mekoissa on ommeltu hartioiden kohdalle, vaatteen sisäpuolelle kaksi lenkkiä. Niiden avulla vaate pysyy siististi ripustimella siellä kaupassa eikä tipahda lattialle. Kun vaatetta käytetään, nämä ripustinlenkit eivät pysy vaatteen sisäpuolella, vaan tursuavat pääntiestä tai jopa hiha-aukosta näkyviin. Nämäkin on tarkoitus leikata pois ennen käyttöä. Jos vaatteessa on avara pääntie, saat asun pysymään ripustimella käyttämällä nahkeaa neuleripustinta.

lenkki

Tämä kevät-kesäsesonki suosii ohuita, jopa läpinäkyviä vaatteita. Silloin haaste on niskan tuotemerkki- ja sivusaumojen koostumus- ja hoito-ohjelaput. Nehän näkyvät vaatteen läpi, kun vaatetta käytetään. Se näyttää epäsiistiltä. Sen vuoksi laput on hyvä saksia. Ongelma on tietysti, että sitten vaatteessa ei ole hoito-ohjetta. Jos et muista sitä, kiinnitä irrotettu hoito-ohje vaikka A4-paperille ja kirjoita viereen, minkä vaatteen pesuohje on kyseessä tai ota kuva pesuohjeesta niin, että tiedät, mistä vaatteesta on kyse.

Kaisa

Kommentit (12)

 1. Anneriitta

  Arvostan. Minua harmittaa myös huiveissa tihein tikkauksin kiinni olevat massiiviset suorakaidesuikaleet, hoito-ohjeet, joiden irrottaminen aroista materiaaleista on kyllä kovasti työlästä, ettei riko itse kangasta. Niin teräviä saksia ei ole, lähinnä ratkojan joutuu ottamaan käyttöön – ja keskittymään!

  • kaisa

   Hei Anneriitta, kiitos kommentistasi.
   Hyvä huomio tuo huivien laput. Niiden ompeleita ei saa poistettua kovinkaan helposti saksilla, joten ratkojaahan siinä tarvitaan, tarkat silmät ja vakaa käsi.
   -Kaisa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *