Puhetta ja uutuuksia

Muotia, ylellisyyttä, kiirehtimistä paikasta toiseen. Mielenkiintoinen viikko loppusuoralla. 

Vaikka kevätsää on ollut mitä sattuu, lehtijutuissa on jo täysi kesä, aurinkoa ja hiekkaa. Studiolla oli kiva TET-poika tutustumassa työelämään. Hän sai avustaa kuvaussessiota levittämällä hiekkaa, hakemalla heijastinlevyn kiinnikkeitä jne. Varmasti mielenkiintoista nuorelle pojalle. Hyvin hän selvisi ensimmäisestä TET-päivästään.

Sitten pari päivää luennoimassa Sokoksien tuleville pukeutumisneuvojille: värejä, asustamista, mittasuhteita ja etikettiä. Innostunut ryhmä, joka janosi tietoa. Tällaista porukkaa on kiva opastaa.

Torstaina kiidimme Sinin kanssa pitkin kaupunkia. Aamu alkoi Muotikuussa. Muotikuu on turkulainen Jaana Varkin ja hänen miehensä vaatekauppa. Myymälöitä on Turun lisäksi Helsingissä ja Savonlinnassa. Katsastimme heidän syksyn mallistonsa, jutustelimme Jaanan kanssa. On muuten aivan ihania juhla-asuja tulossa syksyyn. Jaana kertoi, että mallistossa on kiitettävä määrä hihallisia mekkoja, niitähän me aikuiset naiset kaipaamme.

Kun Muotikuu oli nähty, suunnistimme Vita Liberatan maahantuojan luo uutuuksia katsomaan. Ennen kaikkea asteittain väriä antava kasvoseerumi  tuntui kivalta. Odotamme innolla, että pääsemme jossain vaiheessa, kun se saapuu maahan, kokeilemaan sitä.

Iltapäivällä pääsimme tutustumaan turkishuutokauppaan ja -alaan. Olimme silmät ymmyrkäisinä, kun näimme ne sadat ulkomaalaiset ostajat, miehiä ja naisia valkoisissa työtakeissa tarkastelemassa nahkojen laatua. Suomalaisilla nahoilla on menekkiä mm. Kaukoidän markkinoilla. Suomalainen kettu on kovassa huudossa, koska karva on laadukasta.

Leena Harkimo vei meidät katsomaan myös ateljeetiloja. Ja kukapas se siellä olikaan meitä vastassa: suunnittelija Kisu Aho, Sinille ja minulle menneisyydestä tuttu ihminen. Sini on työskennellyt vuosia Kisun kanssa Kisun suunnitellessa Malli-Marin vaatteita, ja Sinin toimiessa mallina. Minä taas olen tutustunut häneen toimittajan ominaisuudessa, joskus ammoisina aikoina.

Oli kiva kuulla Kisun selvitystä nykyaikaisista turkisten ja nahkojen keventämismenetelmistä, katsoa tulevia trendejä ja ennen kaikkea kohdata tuttu ihminen. Kisu on kiinnostunut myös turkisten kierrätyksestä. Turkistahan voi muokata lukuisia kertoja. Näin siitä on iloa sukupolvelta toiselle. Kansainväliset muotitalot ovat täynnä turkismuotia. Meillä Suomessa tämä trendi jakaa mielipiteitä.

Perjantaina olikin sitten aika ”ruuvata” itsensä työtuoliin ja aloittaa kirjoitusurakka ja viimeistellä tuleva TV2:n luento.

Vapaa viikonloppu tuntuu ylelliseltä!

Kaisa

Kommentit (1)
  1. Juuri he vastustavat turkiksia,joilla ei ole alasta tietoa mukavaa,että kuulutte kannattajiin talvella näkyi naisia turkeissa ja nahkahousuissa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *