Queen- ja Abba-musiikkishowt Siljan Helsinki-Tukholma -reiteillä

Abba on kuulunut nuoruuteeni. Sen tahdissa on tanssittu, keskusteltu henkeviä ja siivottu. Abbaan liittyy paljon kivoja muistoja. Sen vuoksi innostuin heti, kun sain kutsun Silja Linen lehdistömatkalle Tukholmaan. Kutsussa nimittäin mainittiin, että Helsinki-Tukholma-Helsinki -reiteillä on kaksi musiikkishowta: mennessä Queen-tribuutti ja paluussa Abba 2020.

Molemmat showt ovat brittiläisen Belinda King -tuotantoyhtiön käsialaa, ja sama ryhmä: 4 laulajaa ja 6 tanssijaa, esittää molemmat englanninkieliset showt.

Koska showt sopivat koko perheelle, on hienoa, että esitysajat ovat inhimilliset: klo 19.30 ja klo 21.00. Molemmat showt kestävät 45 minuuttia.

Queen-tribuutissa kuultiin toistakymmentä must-kappaleet, mm. Bohemian rhapsody, Another one bites the dust, We will rock You, We are the champions ja The show must go on. Niiden tahtiinhan sitä on tullut tanssittua nuoruudessa. Meidän mediaporukkamme päivitteli monen tutun kappaleen kohdalla: ”Onko tuokin Queenin?”.

Odotin paluumatkan Abba-showta jopa enemmän kuin Queen-tribuuttia. Ehkä syynä oli, että Abbaa liittyy niin paljon kivoja muistoja. Abba-showssa kuultiin kaikki tutut: Mamma Mia, Dancing queen, Chiquitita, Fernando, Waterloo ja The winner takes it all.

Kummassakaan showssa laulajat eivät yrittäneet matkia esikuviaan. Se oli hyvä linjaus. Laulajien äänet sopivat hyvin niin Queenin kuin Abbankin musiikkiin. Vauhdikkaat showt olivat todellista tykitystä, vauhtia, taitavaa tanssia ja musiikin ilotulitusta. Taitava esiintyjäryhmä.

Vaikka molemmat esitykset olivat ensi-iltoja, en havainnut esiintyjien mahdollista jännitystä. Ensimmäisenä iltana yleisö oli vähän ”jäässä” eikä lähtenyt niin paljon mukaan kuin Abba-showssa. Johtuneeko siitä, että osa katsojista oli ruotsalaisia, ja heille Abba on tietysti sydämenasia – ja miksei myös meille suomalaisellekin.

Musiikkiesitykset ovat maksuttomia. Jos kuitenkin haluat turvata itsellesi parhaat paikat, varaa ennakkoon paikat ja jokin seitsemästä tarjoilupaketista. Edullisin tarjoilupaketti (kahvi tai virvoitusjuoma ja petit fours) maksaa 7,50 euroa. Piccolokuohuviinin saa 18,70 eurolla.

Queen- ja Abba-showt ovat Siljan Symphony- ja Serenade-laivoilla 30.4.2020 saakka. Lue lisää Siljan sivulta.

Kaisa

PS. Myöhemmin lisää vinkkejä Tukholmaan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *