Raaka, kotiruokaa ja ranskalaista

Kirjat kuuluvat monien joululahjaperinteisiin. Naiselo poimi muutamia vinkkejä joulupukille. Ensimmäisessä postauksessa keittokirjat.

Vappu Pimiän Vapun reseptikirja II jatkaa samalla tyylillä kuin edellinenkin. Rakkaudesta ruokaan -ajattelu ja tietty mutkattomuus ovat Vapun kirjan mottona. Ohjeet ovat sopivan simppeliä, jotta niistä selviää sellainenkin, joka ei ole mestarikokki. Resepteissä on kuitenkin jokin mielenkiintoinen twisti. Kirjasta löytyy vaihtelua arkiruokailuun, mutta myös vähän vaativampiin tilaisuuksiin.

Minä kokeilin mustikka-kardemummakakkua (nam), Vapun banaanipehmistä (hyvä makeannälkään) ja kuhaa kaprissitruunavoissa.

Vapun kirja sopii kaikille ruuasta kiinnostuneille niin nuorille kuin aikuisimmellekin kokkaajille.

joulukirjat vappu

vapun kirja, kakku

Lautasellinen kauneutta on Karita Tykän uusin kirja, jossa on Karitan reseptien lisäksi hänen kauneusteesit rentoutumisesta rakkauteen, nautinnosta puhtaaseen ja ravintorikkaaseen ruokaan. Se siis poikkeaa Karitan aikaisemmasta kirjasta.

Kirja sopii hyvin raakaruuasta kiinnostuneille ja sellaisille, jotka ovat kiinnostuneet hyvinvoinnista vähän laajemminkin.

joulukirjat karita

Puoliksi ranskalainen Prisca Leclerc vaihtoi jokin aika sitten meikkisiveltimet soppakauhaan. Syksyllä tuli hänen Tarte Tatin, suuri ranskalainen keittokirja. Ranskalainen keittiö on maailman kuuluisimpia ellei kuuluisin. Minua ainakin kiinnostaisi osata kokata aitoon ranskalaiseen tyliin. Tästä kirjasta ajattelin loihtia jotain seuraaville vieraille (ehkä kuitenkin testikokkaan, etten ihan sössi vierailuiltana).

Se on loistovalinta jokaiselle ranskalaisesta keittiöstä kiinnostuneelle. Mukana on pientä purtavaa, illalliseksi tai lounaaksi sopivia reseptejä ja makeita herkkuja. Reseptit eivät vaikuta liian vaikeilta. Kuka tahansa selviää niistä.

 

joulukirjat prisca

Kaisa

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *