Rapu, rapu, rallaa

Perheellämme on ollut vuosikausien perinne pitää rapujuhlat mökillä kesäloman viimeisenä viikonloppuna. Pari vuotta sitten tähän perinteeseen tuli katko. Tänä vuonna oli aika elvyttää perinne.

Useina vuosina onnistuimme tyttären kanssa  järjestämään rapujuhlat mieheltä salaa. Olin laittanut ravut jääkaappiin, enkä päästänyt miestä sen lähellekään (minulla oli yllättävää palvelualttiutta tuoda juomia jääkaapista tms.). Miehen ja minun saunoessa tytär koristeli ja mökin ja kattoi pöydän. Ja dadaa, juhlat alkakoon. Se oli kivaa, kutkuttavaa ja kihelmöivää saada järjestää miellyttäviä yllätyksiä.

Päätin kesäloman lopussa, että rapujuhlatraditio saakoon uuden muodon: juhlat ovat kotona eikä landella. Lisäksi kokoonpano saakoon uuden olomuodon.

Viime perjantaita oli mitä mainion hetki juhlistaa rapuaterialla, olihan silloin tyttären nimipäivä (tulisiko tästä uusi perinne?).

Aloitin valmistelut hyvissä ajoin. Otin maalta perinteiset, jo lukuisat rapujuhlat nähneet rekvisiitat, rapuveitset yms. Ruokailutilan koristelin perinteisillä paperilyhdyillä (ilman kynttilöitä, turvallisuussyistä).

Rapujen kanssa juomiksi sopivat hyvin D Argentum -tilliakvaviitti ja Petit Bourgeois -valkkari. Tervetulojuomaksi valikoitui Laurent-Perrier -samppanja. Vaikka kukaan meistä ole ole varsinaisesti snapsien ystävä, tilliakvaviitti kirvoitti kiitoksiin: jälkimaku oli miellyttävä, sopivasti tillinen ja pehmeä. Juomien ja rapujen kombo oli mitä mainioin.

Ravut ostin valmiina, keitettyinä, kuten ennenkin. Eipähän tarvinnut elävien kanssa puuhata.

Vieraiden pääpaino oli nuorissa aikuisissa: tytär tietysti itseoikeutettuna. Ilta oli täynnä naurua, askartelua rapujen kanssa, iloa, hyvää mieltä ja kivaa tunnelmaa.

Ensi vuonna uudestaan.

Kaisa

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *