Reppu on kätevä, mutta myös tuhoisa

Jotkut naiset ovat luopuneet käsilaukuista ja siirtyneet reppuihin. Ovathan ne käteviä, kun kädet ovat vapaina, eikä laukkua tule kannettua vain toisella puolella. 

Toisaalta reppu ei sovellu kaikkiin tilanteisiin. Olen nähnyt mm. teatterissa naisia reppu selässä. Mielestäni tuo ei ole tyylikästä, vaikka kyse olisi pienestä repusta.

Lisäksi julkisissa kulkuneuvoissa ja ruuhkassa on hyvä huomioida muut, ettet huido repullasi muita. Ja muista sitten, että repun hihnat hankaavat vaatetta.

Reppu voi ”tuhota” vaatteita. Esimerkiksi villakangastakki tai -neule menee todella nopeasti pahaksi repun hihnojen hankauksesta. Ja se ei muuten ole hyväksyttävä valituksen syy. Vaatekaupan myyjä näkee hetkessä, mikä on aiheuttanut olkapäillä ja selkäkappaleen nypyt ja villaneuloksen tai -kankaan kulumisen. Silloin on turha odottaa hyvitystä, koska vaatetta on käytetty väärin.

Jos siis käytät reppua paljon, pukeudu sellaiseen vaatteeseen, jonka pinta kestää jatkuvaa ulkoista hankausta.

Kaisa

puheenaiheet muoti
Kommentit (8)
 1. Se olalla roikkuva ja ryhdin vinoon vääntävä ”käsilaukkuko” sitten ei hankaa vaatteita? Vai pitäisikö vaatteita varjella peräti sellaisella varsinaisella käsin kannettavalla käsilaukulla?

  No, itse en tarvitse sen enempää käsilaukkua kuin reppuakaan arjessa, koska en kanna mukanani kivikokoelmaa, kuten niin moni vaikuttaa kantavan. Jäin vain miettimään tuota repun hankaavuutta muihin laukkuihin verrattuna.

  1. Hei Tinkeli, kiitos mielipiteestäsi.

   Tottahan toki olkalaukkukin voi hangata. Tosin olkalaukussa on vain yksi hihna, joten mahdollinen hankaus on puolet repun hihnojen hankauksesta. Lisäksi reppujen hihnat ovat yleensä olkalaukun hihnoihin verrattuna leveämmät, joten sekin lisää hankauspintaan.

   Lisäksi koko repun pinta-ala on olkalaukkua suurempi (ainakin yleensä), joten hankauspintakin on suurempi.

   Jos käyttää esim. pehmeää villakangastakkia, paras olisi suosia kädessä kannettavia laukkuja.
   -Kaisa

 2. Olipa erikoinen reppuvastainen juttu!

  1. Hei Puppis, kiitos kommentistasi.

   Tekstin EI ollut tarkoitus olla reppuvastainen, vaan halusin muistuttaa reppuun liittyvistä seikoista: hankaus, töniminen (toisten huomioiminen) ja tilannepukeutuminen.

   Minullakin on reppu, mutta en käytä sitä esim. villakangastakin kanssa enkä teatterissa. Julkisissa kulkuneuvoissa pidän reppua kädessä.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *