Naiselo 45+
Naiselo 45+

Rohkea ja ajankohtainen Slava! Kunnia

Iivana Julma, Juri Gagarin, Conchita Wursti ja monet muut nykyisyyden ja menneisyyden henkilöt löytyvät Kansallisteatterin Slava! Kunnia -musiikkinäytelmässä.

Näytelmässä kurkistetaan Venäjän vallan rakenteisiin, kulisseihin, joita Putinia muistuttava Volodja hallitsee ja vetelee naruja saaden muut – mm. Vieraan Vallan Julijan – tanssimaan pillinsä mukaan. Mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Kaikki saadaan näyttämään siltä, mikä hallitsijalle on eduksi.

Pirkko Saision teksti on oivaltavaa ja jopa rohkeaa. Se piirtää mielenkiintoisen kuvan Venäjän nykytilasta. Teksti on käsittämättömän ajankohtainen. Näytelmän esillepano on ihana moderni ja yllättävä.

Näytelmä herättää tunteita, ei varmaan jätä yhtäkään katsojaa kylmäksi. Pelottava vallanhimo panee ajattelemaan. Menneisyys tuntuu toistavan itseään jälleen kerran.

Näytelmä ei päästä katsojaa helpolla, mutta silti näytelmä on myös viihdyttävä. Musiikki nappaa mukaansa, hienot oivallukset purskauttavat yleisön rentoon nauruun ja spontaaneihin aplodeihin. Lavastus valoineen on upean kaunista ja raadollisen karua.

Näytelmän näyttelijäkaarti on taitava: mm. Juha Muje, Puntti Valtonen, Kristiina Halttu, Katariina Kaitue, Timo Tuominen ja Tiina Weckström loistavat lavalla.

Menkää katsomaan, jos vähänkin naapurimaa kiinnostaa. Tai haluatte nähdä ja nauttia ammattitaitoisten näyttelijöiden työn tuloksia.

Kaisa ja Sini

Kuva Kansallisteatteri

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *