Rouheita seiniä

Habitaren osastoilla näkyi paljon mielenkiintoisia seinäpintoja: kalkkia, sementtiä, kohopintoja ja tussimaalia.

Tasainen, vaalea väri ja sileä pinta eivät nyt ole sisustuksen uusinta uutta. Nyt seinissä pitää olla kolmiulotteisuutta, epätasaisuutta. Maalipinnan ei tarvitse olla mestarimaalarin jälkeä. Päinvastoin. Nyt minunkin ”maalaustaidot” pääsevät kunniaan.

Erikoismaalien ansiosta saadaan huoneisiin mielenkiintoista valon ja varjon leikkiä. Niiden ansiosta metalli-, helmiäis- ja hiekkaefektit on helppo toteuttaa. Yksi mielenkiintoinen tuttavuus oli tussitaulumaali, jonka ansiosta seinälle voidaan piirtää tai kirjoittaa – ja pyyhkiä kuivalla rievulla. Aivan mahtava vaikkapa lastenhuoneeseen tai perheen ilmoitustauluksi keittiöön tai eteiseen.

Kalkkipinnoitteita näkyi paljon. Juttelin yhdellä osastolla näistä uusista pinnoitevaihtoehdoista. Asiantuntija totesi, että kalkki ei vedä puoleensa pölyä ja se myös torjuu esimerkiksi hometta ja bakteereita. Kalkkipinta on näyttää vivahteikkaalta, marmoriselta tai rosoiselta. Kalkki on sävytettävissä mieleiseksi.

seinat-levyja

Rouheat kiviseinät ovat jälleen ajankohtaisia. Eikä seinän tarvitse olla samankokoisista paloista, vaan se voidaan tehdä erilaisia ja -kokoisia kivipaloja sisältävästä isommasta kokonaisuudesta.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *