Ruuhkavuodet

Huono Äiti -blogin Sarin kirjoitus kaaosvuosista  sai paljon peukutuksia ja herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Se varmaan oli tarkoituskin.

Hämmennämme soppaa, vaikka emme Sinin kanssa eläkään ruuhka- tai kaaosvuosia, ainakaan samassa mielessä kuin Huono Äiti. Muistamme silti ne vuodet erilaisina kuin Sari kuvailee.

Olemme sitä mieltä, että työn ja lapset voi yhdistää. Minäkin olin hektisessä työssä,  työmatkoja oli kuukausittain, kokouksia, messusessioita jne. Samoin mieheni oli usein työmatkoilla, kokouksissa, iltatilaisuuksissa jne. Silti en kokenut tilannetta toivottomaksi. Tingin ehkä muutamasta menostani, mutta muuten kävin töissä, hoidin lasta, vein häntä harrastuksiin, pesin pyykkiä, laitoin ruokaa, kävin kampaajalla, kauneushoitolassa, kuntosalilla, teatterissa jne.

Mutta. En hoitanut lasta ja kotihommia yksin.

Sarin juttua lukiessa heräsi kysymys: missä lapsen isä on. Kyllähän mieskin voi osallistua perheen arkeen, viedä lasta harrastuksiin, tehdä ruokaa, käydä kaupassa jne.

Ja jos perhekuvioon ei kuulu miestä, ei yksinhuoltajaäiti voi edes haaveilla jäävänsä pois työstä. Hän tarvitsee kaikki eurot elättääkseen perheen.

Miten sinä olet onnistunut yhdistämään perheen ja työn? Kerro meille.

Kaisa

Kommentit (2)
 1. Hajskan provosoiva tuo Helinin kirjoitus! No, siihen sen enempää kantaa ottamatta kysyitte, miten työn ja perheen saa yhdistettyä.
  Itselläni ne ruuhkavuodet pahimmilta osin alkavat olla jo takana, kun juniotårikin on ”jo” 10-vuotias ja varsin omatoiminen ja reipas sellainen.
  Eikä se arki nyt ihan tuollaista kaaosta ole, kuin mitä Helin antaa ymmärtää 😉
  Kyllävän vaativa työ vaatii paljon junailua, organisoimista ja suunnittelua, mutta kyllä se toimii. Se vaatii myös tukiverkostoa ympärille, juu kiitos vaan isovanhemmille kuskaamisista, hakemisista ja viemisistä!
  Arkeen olemme avuksi palkanneet siivoojan joka toinen viikko, helpottaa huomattavasti! Lisäksi yritetään tehdä ruuat viikonloppuna ainakin pariksi päiväksi, lisäksi huolehtia että jääkaapissa on aina valmista ruokaa ja välipalaa. Vaatteet tilattiin netistä niin ei tarvinnut laukata kaupoissa, omat työt jätin aina töihin kun töistä lähdin ja lähden, eli kun olen kotona, olen täällä kokonaan.
  Harratukset on pääosin viikonloppuna, joten lasten kuskaus on silloin helpompaa. Omat treenit hoidan aamuisin joko ennen töitä tai sitten illalla myöhemmin.
  Sanoisin että hyväklä organisoimisella homma toimii. Niin, ja meillä on kolme lasta, kaikki neljän vuoden sisään, joten kyllä meillä ruuhkaa on ollut;)

  1. Kaisa Virtanen
   12.10.2014, 22:20

   Hei Mapsi, kiitos kommentistasi. Toki Huonon Äidin kirjoitus oli varmaan tarkoitettukin herättämään keskustelua ja näin ollen kärjistetty.
   Tottahan toki ruuhkavuodet vaativat organisointia ja tukiverkkoa, kuten totesit. Olet saanut hyvin homman toimimaan kolmen lapsen ja vaativan työn kanssa.
   Meillä lähisukulaiset olivat kaukana, joten loimme toisenlaisen tukiverkon. Joskus jopa hankimme lapselle hoitajan päiväksi Mannerheimin Lastensuojeluliitosta. Onneksi meillä oli hyvä hoitotäti, joka oli joustava työaikojen suhteen.
   -Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *