Naiselo 45+
Naiselo 45+

Ruutua vai raitaa?

Ruudut ja raidat, nuo klassikkokuosit, ovat saaneet uutta potkua.

Ketjumaiset raidat eivät muistuta tuttuja versioita. Kettinkiä muistuttava kuosi saa keveyttä osittaisella pyöreydellä – ja raita näyttää modernilta.

Erilevyiset ja -väriset rytmiraidat palaavat kesämuotiin (vai olivatko ne lainkaan pois?).

Raitakuosit voivat olla kropalle armolliset tai jopa tuhoisat. Raitojen suunta, leveys ja väritys ratkaisevat. Pystyraidoitus antaa pituusvaikutelmaa ja parhaimmillaan myös kaventava tai muotoileva. Sitä vastoin vaakaraidoitus antaa helposti lyhentävän ja jopa levittävän vaikutelman. Tietysti myös sillä on merkitystä, miten paljon raidoitusta näkyy. Jos vaakaraitapusero on vaikkapa jakun alla, raitojen lyhentävä ja levittävä vaikutus ei ole niin ankara kuin ilman päällä olevaa jakkua.

Sesongin ruutukuosit ovat useimmiten musta-valkoisia ja näyttäviä, vaikka koko ei ole suuri. Ruudut ovat tehokkaita katseenvangitsijoita. Jos vaate on hyvin vartalonmyötäinen, ruudullisuus antaa lisää volyymin tunnetta, ”lihottaa”. Jos vaatteen linja on väljähkö, ei ruudullisuus aina ole yhtä armoton kuin kapealinjaisessa, koska vaatteen väljä linja jo antaa joissakin tapauksissa oman ”lihotuksensa”.

Kaisa 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *