Naiselo 45+
Naiselo 45+

Sääret säihkymään

Ei kevättä eikä kesäää ilman keskustelua säärten väristä ja kunnosta. Kuulun siihen naisjoukkoon, joka inhoaa käyttää sukkahousuja ympäri vuoden. Sukkien sijaan sipaisen kinttuihin itseruskettavaa, meikkiä, aurinkopuuteria tai korostusvoidetta hämätäkseni sukattomuuden.

Tänä keväänä kävin etelänmailla, joten kintuissa oli väriä jo huhtikuussa. Yllättävä helleaalto Tukholman matkalla ei siis ollut aivan kauhistus hame yllä ilman sukkia.

Alkukesästä ylläpidin päivetystä sekoittamalla tujauksen itseruskettavaa vartalovoiteeseen. Näin vältyin rusketusraidoilta, kun väri muodostui lempeämmin. Kuvittelin, että keskikesällä voiteiden kanssa ei tarvitse lotrailla ollenkaan. Mutta, ikä näkyy tekevän tepposia myös ruskettumiselle. Vaikka säärissäni nyt onkin kaunis väri, se ei ole tasainen. Niinpä ihmisten ilmoille mennessä joudun hieman kaunistelemaan luojan luomaa, ettei kirjavuus vie päähuomiota.

Tässä tämän kesän niksini ja suosikkini

Varsin kätevä konsti on myös vedenkestävä meikkivoide, jota voi levitellä jalkoihinkin. Illalla se kannattaa muistaa pestä pois, etteivät vuodevaatteet sotkeennu.

Jo ruskettuneita sääriä meikkailen tasaisemman väriseksi aurinkopuuterilla. Laitan mattaa sävyä sivuille, keskiosaan lisään kimaltelevaa aurinkopuuteria tai heleyttäjää. Kun säärten reuna piirtyy ja keskikohta hohtelee, sääret näyttävät sutjakammilta. Kikka, jonka opin mallivuosinani, ja joka näkyy edelleen olevan meikkaajien suosiossa näytöksissä ja kuvauksissa.

Kokeile sinäkin. Aurinkopuuteri tai meikki häivyttää jonkin verran myös suonikohjuja ja mustelmia.

Muista rasvailla jalkoja ja sääriä päivittäin. Näin iho ei pölise ja valo taittuu kauniisti kosteasta ihosta. Hoidetut jalat keräävät katseita hulmuavien helmojen kera.

Sini

Avon Sun Maxi Tan pidentää rusketusta ja kosteuttaa ihoa.

Lumene Arctic Sun Skin Tone Perfector heleyttää ihoa.

St-Tropez Instant Tan antaa vedenkestävän värin päiväksi.

Artdeco Bronzing Powder Compact SK 15 –aurinkopuuterissa on maltillinen hohto.

Sini

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *