Saariston aarteita

Jos olet liikkumassa Turun saaristossa, kannattaa stopata auton kaasujalkaa ainakin Paraisilla ja Korppoossa.

Olin keskiviikkona suhdetoimintamatkalla Paraisilla, Nauvossa ja Korppoossa. Joskus menneinä vuosina olen ajanut tuon saaristoreitin ja käynyt muuten pari kertaa Nauvossa. Paraisilla ja Korppoossa en ollut ennen pysähtynyt (paitsi lauttarannassa). Sen vuoksi olin enemmän kuin innoissani, kun minulle näytettiin näiden paikkakuntien helmiä.

Parainen toi mieleen esimerkiksi Tanskan maaseudun pienet kaupungit. Siinä oli jotain hellyttävää ja lämminhenkistä.

Paraisilla kannattaa ehdottomasti katsastaa kävelykadulla olevan Tre Små Rum -sisustuskaupan tarjonta: ihania astioita, kauniita kodintekstiilejä (ah, ne huvilatyyppiset verhot!), hellyttäviä, vanhantyylisiä leluja – kaikkea kaunista.

parainen kahvila julkisivu

parainen sisustuskauppa

Kun lähdimme sisustuskaupasta, mieli teki kahvia. Ja voi, millainen kahvila oli siinä sisustuskaupan lähellä: vanhassa puutalosta löytyi Cafe Hallonblad. Siellä vitriini oli täynnä herkullisia leivonnaisia pullista kakkuihin. Siinähän oli vaikeus valita.

Kahvilassa oli pari pientä huonetta vieraita varten ja lisänä eteläeurooppalaishenkinen sisäpiha. Samaan hintaan saimme nauttia myös santsikupillisen kahvia. Reilua.

parainen kahvila

parainen kahvila sisältä2

parainen kahvila ulkoa

Parin lauttamatkan jälkeen saavuimme Korppooseen. Hotelli Nestorin Back Pocket -ravintolassa nautimme lounaan. Ravintola on avattu kesäkuussa. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa sekä ruoka erinomaista. Toivottavasti mahdollisimmat monet löytäisivät tämä entiseen navettaan (?) tehdyn ravintolan. Hinta-laatusuhde oli kohtuullinen, lounas 15 euroa sisältäen kahvin ja jäätelön. Nam, nam.

korppoo nestor ulkoa

korppoo nestor

Vaikka monella meistä kesäloma on jo takana, ainakin eteläsuomalaiset ehtisivät saaristokierrokselle myös elokuussa, eihän siihen mene kuin yksi päivä. Tosin voisihan sitä myös yöpyä matkan varrella.

Kaisa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *