Säästä nämä ensi syksyyn

On jälleen aika pakata talvivermeet vaatekaapin takaosaan tai kesäsäilöön. Millaisena muoti näyttäytyy ensi syksynä? Mitkä tuotteet kannattaa laittaa kiertoon ja mitkä säästää seuraavaan sesonkiin?

Värejä ja pitsiä edelleen

Punaisen eri vivahteet: puolukka, viini, ferrari, purppura jne., kuuluvat tärkeänä osana ensi syksyyn. Älä siis vielä luovu niistä. Siniset pitävät vielä pintansa, joten niitä ei kannata laittaa kirpparille.  Ajankohtaisiin väreihin kuuluu myös keltainen, joka on aika haastava meille kalpeille suomalaisille. Jos kuitenkin kasvoissasi on väriä ympäri vuoden, pidä keltaiset. Tai sitten voit tyytyä keltaisiin asusteisiin. Kyllähän keltainen laukku piristää mustaa tai harmaata kokonaisuutta.

Ihme, jos kaapissasi ei vielä ole pitsivaatteita. Niitäkään ei tarvitse laittaa kiertoon, sillä pitsi pitää pintansa.

Pitsiä ja puolukanpunaista. Jesper Hövring

Ruutuja, ruutuja, ruutuja

Oletko ollut edelläkävijä ja ostanut jo ruudullisia vaatteita? Jippii! Niille on käyttöä ensi syksynäkin. Eikä haittaa, vaikka ne olisivat kesäisen keveitä. Ensi syksynä sesongit ovat sekaisin: keveitä kankaita syksyn viimaan.

Ruutuokuoseissa on valinnanvaraa. Designers Remix

Leveät housut

Ensi syksynä muotitietoiset sonnustautuvat leveälahkeisiin housuihin. Voit siis luopua leggingseistä, jotka hyvin harvoja edes kaunistavat. Jos olet jo ostanut (tai säästänyt aikaisemmilta vuosilta) leveät housut, älä luovu niistä, elleivät ne ole huonokuntoiset. Löytyykö kaapistasi leveälahkeiset, sileästä sametista tehdyt housut? ”Hilloa” niitä kuin aarretta. Ensi syksynä olet etuporukoissa.

Olet varmaankin ostanut housut, joissa on sivusaumojen kohdalla tereet tai raidat? Älä luovu niistä.

Leveät samettihousut ja röyhelöpaita ovat ajankohtaisia ensi syksynä. Baum und Pferdgarten

 

Housupuku, tuo menneiden vuosikymmenten luottokokonaisuus, tekee vahvan paluun – ainakin ennusteiden mukaan. Ganni

 

Turkissomisteita ja frilloja

Onko vaatekaapissasi takki tai jakku, jossa on turkiskaulus tai -hihansuut (aitoa tai jäljitelmää)? Pidä niitä kuin aarretta, sillä todella monissa näytöksissä olen nähnyt tällaisia vaatteita.

Erilaiset röyhelöt mekoissa, hameissa ja paidoissa tuovat naisellisuutta.

Turkissomisteita ja -laukkuja sekä herraintyylisiä ruutuja. Baum und Pferdgarten.

 

A-linjainen, reilu toppis korvaa kinttanan. Bitte Kai Rand

Heitä pois

Kaikki huonokuntoiset vaatteet. Miksi niitä pitäisi säilyttää täyttämässä kaappeja? Rikkinäisistä ja hikitahraisista vaatteista ei saa euroakaan kirpparilla. Vie ne Sorttiasemalle tai muihin keräyspisteisiin.

Kinttanat toppatakit eivät nyt ole muodin kärkeä. Jos laitat ne kiertoon, saat tilaa uudelle A-linjaiselle, reilulle toppikselle.

Kaisa

PS. Oletko jo tilannut sähköpostiisi viestin, jotta näet, milloin me olemme naputtaneet uuden postauksen? Teet sen helposti blogin alareunasta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *